Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Százhúsz házhely talált gazdára

Az elmúlt tizenöt évben százhúsz építési telket alakítottak ki és értékesítettek Kónyban, és még nincs vége.
A folyamatnak nincs vége, hisz jelenleg harminc, később pedig újabb harminc házhelyet kívánnak eladni. Harminc, egyenként mintegy ezer négyzetméteres építési telket alakítottak ki idén Kónyban. A házhelyek értékesítését már megkezdték, sőt, van, ahol az építkezéshez is hozzáláttak a tulajdonosok. Kóny azon kevés települések egyike, ahol az elmúlt években nem csökkent a lakosság száma, ehelyett némi növekedés figyelhető meg.

– Természetesen a település lélekszámának növelése volt az elsődleges szempont, amikor a kilencvenes évek elején határoztunk a telkek kialakításáról és értékesítéséről – mondta Aller Imre polgármester. – Így hát helyiek és mások is vásárolhatnak, ha úgy döntenek, hogy Kónyban telepednek le. A most eladásra szánt ingatlanokhoz elkészült az út, kiépült a víz-, a szennyvíz- és villanyhálózat. A gázvezeték lefektetése a jövő esztendő feladata lesz.

Aller Imre hozzátette: azon a településrészen, ahol a telkek vannak, új utcát nyitnak, amit József Attiláról neveznek el. A házhelyekre, melyeknek az árát négyzetméterenként bruttó 3200 forintban határozták meg, négyéves beépítési kötelezettséget írnak elő, tehát terület nem maradhat parlagon. Bár az elmúlt tizenöt évben körülbelül százhúsz telket értékesítettek, a folyamatnak nincs vége. Ha a jelenlegi értékesítés befejeződik, a József Attila utca másik oldalán újabb harminc házhelyet jelölnek ki eladásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén még kinyit a kastély

Dr. Varga Kálmán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke a testületi ülésen ismertette a hivatal elképzeléseit Mihályiban a Dőry-kastély további sorsáról. Az elnök elmondta: a hivatal kötelességének érzi a műemlék megőrzését, további üzemeltetését. A napokban kerül tető alá az a szerződés, melyben a Miniszterelnöki Hivataltól átveszik a kastély kezelését. Tovább olvasom