Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Százhúsz éves a kapuvári alma mater

Már közel egy hete ünnepel a Pátzay Pál Általános Iskola. A hagyományos Pátzay Napok rendezvényeit kibővítették két jelesebb évforduló tiszteletére. Idén ünneplik 120 éves fennállásukat, valamint húsz éve vették fel a város híres szülöttének, díszpolgárának nevét.
A napokban ünnepli fennállása százhuszadik évfordulóját a kapuvári Pátzay Pál Általános Iskola. A Pátzay Napok évenkénti rendezvénysorozatát idén egyhetesre bővítették az évfordulók tiszteletére.

Az ünnepségsorozatot már áprilisban megkezdték a szülői munkaközösség jótékonysági báljával. A héten kulturális és sportprogramokon emlékeznek az évfordulóra. Az ünnepi hét első napján koszorúzták meg a névadó emléktábláját, majd zenés- táncos estet tartottak a művelődési központban „Pátzaysok a színpadon" címmel.
Módli Ágnes igazgató érdeklődésünkre elmondta: a rendezvényeken és találkozókon nemcsak a jelenlegi tanulók és tanárok vesznek részt, nagy szeretettel várták a régieket is, azokat például, akik a művelődési házban nagy sikerrel léptek fel.

Az iskoláról egyébként több könyvet is írt egykori igazgatója, Pölöskei Sándor, melyekből tájékozódhat az olvasó az 1948 óta itt történtekről. A régi polgári iskola „Értesítő" kiadványának hagyományát felelevenítve ’92-től újraszerkesztik az igazgatók az évkönyvet. Módli Ágnes hozzátette, napjainkban is sokoldalú kapcsolatot ápolnak a névadó özvegyével, aki mindig figyelemmel kíséri tevékenységüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis aláírások, hiányzó bizonylatok

N. Éva 350 milliós sikkasztási ügyének tanúi egészen tavaly áprilisig nem vették észre, hogy a lány… Tovább olvasom