Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Százharmincmillió forintot költenek a premontreiek

Pályázati támogatással újítja fel szombathelyi gimnáziumát a csornai premontrei rend. 130 millió forintot költenek az épületre.

Kor- és ésszerűsítik a szombathelyi premontrei gimnázium energetikai rendszerét. Az intézmény fenntartója, a csornai premontrei rend több mint 130 millió forintot költ az épületre, 100 milliót pályázati támogatásból.

A csornai premontrei kanonokrend működésében az oktatás-nevelésre mindig nagy hangsúlyt fektettek. Nemcsak a munka minőségére figyelnek oda, hanem a „kiszolgáló" háttér állapotára is. Folyamatosan ellenőrzik az épületeket, a tárgyi eszközöket. A szombathelyi, hivatalos nevén Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium épülete az 1800-as évek végén készült el. Az elmúlt időszakban folyamatosan fejlesztették. Többek között új könyvtárat kapott, és saját melegítőkonyhás, modern menzája is van.

Most a hőszigetelésre, a műemlék jellegű épület nyílászáróinak cseréjére, a fűtés korszerűsítésére kaptak támogatást. A rend önrészként 30 millió forintot biztosít a pályázati forrás mellé. A felújítás az érettségi vizsgák lezárultával, június 27-e után kezdődik. Úgy tervezik, a feladatok nagy részével a szeptemberi iskolakezdésre végeznek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját piacot szeretnének Barbacson

Pályázatok híján önerőből fejleszt Barbacs. Idei terveik közt a látványtó és a sportöltöző… Tovább olvasom