Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Százhárman távozni kényszerülnek

A Kapuvári Ruhaipari Rt. több mint száz dolgozója kézhez kapta a várható elbocsátásról szóló értesítést.

A Kapuvári Ruhaipari Rt. több mint száz dolgozója kézhez kapta a várható elbocsátásról szóló értesítést. A maradó százharminc embernek jelenleg biztosított a munkája. A minap meghirdetett licit végeredményét vitatják, emiatt a végkielégítések egy része veszélybe került. Kézhez kapta lehetséges felmondásáról szóló értesítőjét a Kapuvári Ruhaipari Rt. százhárom dolgozója.

Ebben tájékoztatják őket, hogy ez év február elsejével a Triumph cég visszalépett a bérmunkaszerződéstől, így a felmondások április elejétől várhatók. Az elbocsátandók közt Bujtás Vince elnök elmondása szerint az improduktív dolgozók mintegy fele is ott van. Bujtás Vince elmondta, néhány napja olasz vendégek jártak az üzemben. Szándékaik szerint két csarnokot béreltek volna a részvénytársaságtól, de az elnök nem találta korrektnek az ajánlott bérleti díjat. „Amíg a városban kétszázezer forint feletti négyzetméteráron adtuk el boltjainkat, az olaszok nem akartak ötszáz forintos bérleti díjat sem adni" – mondta az elnök.

A vendégek megjegyezték, hogy esetleg munkát is hoznának, ez ügyben folytatódnak a tárgyalások. Az elnök hangsúlyozta, a cégnél maradó mintegy százharminc embernek jelenleg még tudnak munkát adni. Sajnos az elbocsátandók végkielégítésének egy része veszélybe került. Ahogy azt megírtuk (Kisalföld, 2005. február 26. ), a nemrégiben megtartott árverés a cég üzlethelyiségei sorsáról végül nem zárult le, vélhetően jogi útra terelődik, mert az egyik résztvevő vitatja az eljárást. A licitből várhatóan befolyó, csaknem ötvenmillió forintot szánják a végkielégítések kifizetésére. Cégen belüli információink szerint az elbocsátási értesítő kézhezvételekor akadtak problémák a maradó és elbocsátandó dolgozók közt, de ez napjainkra rendeződni látszik. T. A. Aki marad, Nemesné Horváth Erika: „Tizenhat éve nem volt ilyen mérvű leépítés. "Az „elbocsátó szép üzenet. . . "

Kézhez kapták lehetséges felmondásukról szóló értesítőjüket. A regisztrált munkanélküliekRimányiné Somogyi Szilvia, a megyei munkaügyi központ vezetője szerint személyre szabott szolgáltatást ajánlanak fel minden elbocsátandó dolgozónak attól kezdve, hogy a ruhaipari rt. nevesíti elküldendő munkavállalóit. Kapuvár térségében a regisztrált munkanélküliek száma a múlt év elején valamivel több mint ezerháromszáz volt. Az év végére ezertizenötre csökkent, majd januárra ezerkétszáz fölé kúszott a létszám. Az emelkedés elsősorban a szezonális munkákból adódott. A regisztrált munkanélküliek közül 91 pályakezdő, 48 megváltozott munkaképességű. A kapuvári kirendeltség havi ügyfélforgalma 4244 személy volt idén januárban.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi nem nem hagytuk el a várost

Báró Berg Tasziló, Berg Gusztáv dédunokája ma Győrben él. Ha teheti, felkeresi
Kapuvárt. Tovább olvasom