Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Százéves németországi tapasztalatokra számítanak

Kapuvár - Huszonöt tagú delegáció érkezett a napokban Kapuvárra a németországi Bad Liebenzellből. A helyiekkel a testvérvárosi kapcsolat kialakításáról tárgyaltak.
Bäuerle Volker polgármester vezetésével huszonöt tagú küldöttség érkezett a hét végén Kapuvárra a németországi Bad Liebenzellből. A delegációban több önkormányzati képviselő és tanácsnok, valamint vállalkozók és a civil szféra is képviseltette magát. Hámori György kapuvári polgármester elmondta: a rábaköziek elsődleges célja a testvérvárosi kapcsolat kiépítése a németországi településsel. – Bad Liebenzell immár százéves múltra tekinthet vissza a termálturizmus terén, ezt a tapasztalatot szeretnénk mi is hasznosítani – hangoztatta a kapuvári polgármester. A németek többnapos programjukban megtekintették a kapuvári ipari park cégeit (vendéglátójuk Szalay Antal, a Provertha Zrt. tulajdonosa, aki megszervezte a találkozót), a város és környékének turisztikai nevezetességeit, így meglátogatták a Hanság lápvidékét és a fertődi Esterházy-kastélyt is.

Hámori György kijelentette: tárgyaltak a további, szorosabb együttműködés lehetőségeiről nemcsak a turisztikában, de tervezik a kulturális kapcsolatfelvételt és a diákcsereprogramot is.

– Úgy vélem, az erdélyi Bihar, Kapuvár és Bad Liebenzell egy háromoldalú együttműködést valósíthat meg a közeljövőben, ezt a formát az unió is kiemelt pályázatokkal támogatja – mondta Kapuvár polgármestere. Hozzátette: a továbbiakban felerősítik a már meglévő testvérvárosi kapcsolatokat is, melynek ékes példája volt a minapi mattersburgi magyar bál és a Hang-Tér-Kép egyesület által szervezett borkóstoló is, ahol a Kapuvár Néptáncegyüttes képviselte a rábaközi kisváros kulturális szervezeteit.

Turbók Attila
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Születésnapot ünnepeltek a csornai önkéntes tűzoltók

Csorna - Megalapításának 125. évfordulóját ünnepelte a hétvégén a Csornai Önkéntes Tűzoltó… Tovább olvasom