Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Száz szoba, száz álláshely Kapuváron?

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott, komoly befektetői szándékkal jelentkeztek külföldi üzletemberek. Ez száz vagy még több munkahelyet teremthet a városban.

A helyi távfűtésről szólva az önkormányzati cég ügyvezetője kijelentette, néhol katasztrofális a távvezeték-hálózat állapota. Igazgatói beosztásokról is döntöttek.

A kapuvári képviselő-testület ülésén a napirendek előtt a helyi Haydn-kórus vezetőit köszöntötték. A kórus a minap fesztiváldíjat kapott. Elismerésben részesítették a Kapuvár néptáncegyüttest is, akik kiválóra minősültek legutóbbi megmérettetésükön.

Több önkormányzati tulajdonú cég beszámolójával kezdődött a testület legutóbbi ülése. A legnagyobb „durranás" dr. Galambos József, a Consult-Kapuvár kft. ügyvezetőjének beszámolója volt. A helyi gyógyturizmus és idegenforgalom befektetési ügyeit intéző cég vezetője kijelentette, három befektetői csoport komolyan érdeklődik a kapuvári lehetőségek iránt. – A válság erősen rányomja bélyegét a nyugati befektetők szándékaira, ám azt el kell mondanom, holland, német és izraeli befektetők is érkeztek a városba, közülük egy német–izraeli csoport szándékait már nagyon komolynak látom – mondta Galambos József. Hangsúlyozta, a Consult-Kapuvár már szándéknyilatkozatokat is aláírt a reménybeli befektetőkkel.

Ezen tárgyalások fő témája a napjainkban lassan végéhez közeledő angiológiai beruházás, melyre komoly gyógyászati turizmust építenének a későbbi befektetők. Galambos József elmondta: elsősorban a helyi, több mint száz szobás szálláskapacitás kiépítésén fáradoznak a szakemberek.

A tárgyalások fő témája a végéhez közeledő angiológiai beruházás, melyre komoly gyógyászati turizmust építenének a későbbi befektetők.
– Ez azt jelenti, hogy ezen befektetések megvalósulása akár száz vagy annál is több munkahelyet teremthet a városban – hangoztatta a Consult-Kapuvár ügyvezetője. A témával kapcsolatban Németh Csóka Gábor alpolgármester hozzátette, az említett befektetők már hat-hét alkalommal jártak Kapuváron, szándékaik mindenképpen komolynak tekinthetők, utalt itt többek közt a bajor nagyherceg tavalyi látogatására. Ahogy dr. Galambos József kijelentette, az első lépés megtétele a legnehezebb, a továbbiak már az elsőnek megjelent befektetésekre épülnek.

Pászli Tibor a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. ügyvezetőjeként elmondta, az elmúlt fűtési szezon a hibák feltárásával zárult. – A helyi távhőrendszer elavult, a vezetékek állapota sok helyen tragikus – mondta az ügyvezető.

Úgy véli, mind az önkormányzatnak, mind a lakosságnak lépéseket kell tenni a fűtés rentábilissá tételében. – A leválások engedélyezése egyértelműen hibás lépés volt, ám azon dolgozunk, hogy a távhő néhány év alatt egyértelműen olcsóbb legyen bármilyen egyedi fűtésnél – mondta Pászli Tibor. (A kapuvári távfűtés beszámolójára későbbi lapszámunkban visszatérünk. – A szerk.).

A képviselő-testület a további napirendek közt döntött a Kapuvári Kéz-Mű Kft. ügyvezetői beosztásáról, az eddigi igazgatót, Horváth Juditot határozatlan időre újra kinevezték. Ugyanígy változatlanul hagyta a testület a Metrum Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (zeneiskola) igazgatói beosztását is Szücs Róbert személyében. A Kapuvári Ipari Park Kft. beszámolójában elhangzott, a céget rövidesen átalakítják, az ügyvezetői tisztségben egyelőre változatlanul hagyták Vertetics Istvánt, a városfejlesztési iroda vezetőjét.

Az ülésen búcsúzott el háziorvosi munkájától dr. Puhl Imre. A kettes számú körzetbe a testület egy fiatal háziorvost, dr. Adorjáni Előd Hubát nevezte ki augusztus elejétől kezdődően. A plénum döntött a helyi húsüzem mellett található önkormányzati telek eladásáról is, a licit ötezer forintos nettó négyzetméterárról indul és a nyertesnek négyéves beépítési kötelezettsége lesz.

Olvasóink írták

 • 5. Dr.Kotász 2010. június 03. 09:59
  „3 éve 1ft az egész, most meg 5000/m2. Olajat találtatok alatta?”
 • 4. tornacipő 2010. május 31. 19:47
  „az ugye csak vicc, hogy a Pászli Tibor a hőszolgáltató igazgatója, nem végzett elég pusztítást a húsgyárban, most már a távfűtéshez is nagyon ért? ejnye-ejnye elvtársak”
 • 3. KicsiCsíra 2010. május 31. 17:04
  „Örültem volna, ha képet is csatolnak az ilyen cikkekhez és esetleg név szerint is meg lehetett volna említeni pl. a kórusvezetőket és a többieket (mert azért nem mindenki naprakész ezekből az információkból), akik elismerésben részesültek. Megjegyzem a leköszönő háziorvosról és az utódjáról sem csatoltak képeket, pedig annak is örültem volna. A helyesírás ellenőrzésről meg már nem is szólok. Csak pár percet vett volna igénybe és igényes cikket olvashattam volna. :(”
 • 2. nemjani 2010. május 31. 16:50
  „Ej, te kis huncut! Hát a kuplerájt "j"-vel írják, ám!”
 • 1. janika 2010. május 31. 11:43
  „Száz szoba, száz munkahely! Csak nem kuplerályt nyitnak meg?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszámol a kórház önkormányzati biztosa

Csorna - A város önkormányzatának képviselő-testülete hétfő délután három órától ülést tart a… Tovább olvasom