Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Száz év hittel, becsületes munkával

A kapuvári Lumniczer-kórház ápolási otthonában tegnap köszöntötték századik születésnapján Köves Józsefné Pálfy Paulát. A jeles évfordulón a rokonok és az otthonbeliek mellett Kapuvár elöljárói is gratuláltak Paula néninek.
Köves Józsefné: Két fia, négy unokája, tíz dédunokája körében ünnepel a százéves asszony.
Pálfy Paula 1904. február elsején született Kapuvár-Gartán hatgyermekes család harmadik gyermekeként. 1923-ban kötött házasságot ógyallai származású férjével, aki 1937-ben hosszú betegség után halt meg. Paula néni harminchárom évesen maradt özvegyen két fiával, Lászlóval és Józseffel. A negyvenes évek elején súlyos beteg édesanyját is ápolta. Férje után kapott csekély nyugdíja mellett mezőgazdasági munkából tartotta fenn családját.

Egész életében fáradhatatlanul dolgozott, még a kilencvenes években is művelte kertjét. Ahogy László fia most elmondta: nem lehetett a gyümölcsfákat nélküle permetezni. Évtizedek óta küszködik a rendetlenkedő vérnyomásával, több kisebb baleset is érte, de kedélyével sohasem volt gond. Ahogy orvosai mondták: Köves néni több évtizedet is letagadhatna száz esztendejéből

Paula néni a jeles napon a Kisalföldnek elmondta: családi indíttatása és meggyőződése révén életét mindig a keresztény értékrend irányította. Ennek a hitnek és a hosszú évek becsületes munkájának köszönheti szép életkorát. Mostanra négy unokának és tíz dédunokának örülhet már a népes családjában.

A magas kora velejárójaként már némi gondozásra szorul, így a család áldozatos segítsége révén a múlt év decemberében került a kapuvári ápolási otthonba. Egyik unokája, Köves Zsuzsa szerint az itteni vezetők és ápolók minden köszönetet megérdemelnek. Február elsején Paula nénit kívánsága szerint hazaviszik, hogy szerettei körében együtt ünnepelhessék meg a századik születésnapját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós felújítás után

Befejeződött a csornai posta átépítése. Február másodikától ismét a régi helyen, ám korszerű… Tovább olvasom