Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Szavaltak az óvodások Kónyban

Vers- és prózamondó versenyt rendeztek nemrégiben a kónyi Tündér-tó Óvodában a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás, valamint más községek (Enese, Ikrény, Nyúl) óvodái részvételével.

Tizenhat településről 56 gyermek indult. Idén nem adtak ki helyezéseket, hanem a legjobbakat a ˝Kiválóan szerepelt˝ címmel jutalmazták. A középsősök közül Szórádi Dorina (Szany), Herángli Ákos (Egyed) és Dömötör Flóra (Kóny), a nagycsoport I-ben Kollár Patrik (Bősárkány), Dombos Levente (Markotabödöge) és Ominger Nikolett (Kóny), a nagycsoport II-ben Sölétormos Dzsenifer (Csorna), Lőrincz Dániel Csaba (Ikrény) és Varga Anna Zsófia (Nyúl) szerepelt kiválóan. Felvételünkön a nagycsoport II. versenyzői.


Olvasóink írták

 • 2. véleményformáló 2010. április 01. 22:33
  „Öröm látni ezeket az óvodásokat , teli élettel.Gratulálok az óvodapedagógusoknak is!!”
 • 1. Nooormális? 2010. március 30. 21:36
  „Nagyszerűek az ilyen rendezvények.
  Kár, hogy a kónyi "szakembereknek",(tisztelet a kivételnek) és velük együtt sok pedagógusnak (tisztelet a kivételnek) fogalmuk sincsen a versmondás, szavalás lényegéről, mibenlétéről.
  Szavalásnál az előadó, legyen bármilyen kicsi is, számos eszközzel operálhat. Ilyen például a helyes artikuláció, a szép hangsúlyozás, esetleg felemelheti a hangját, vagy éppen elhalkul, ahogyan a szöveg kívánja.
  Viszont semmi esetre sem tartozik ezen eszközök közé, a sokak által aranyosnak, jópofának ítélt mutogatás, hadonászás, sőt, az irodalomhoz értők egyöntetű véleménye szerint kifejezetten kerülendő.
  Nos Kónyban egyértelműen ezeket díjazták tavaly is, idén is.
  A gyerekek nagyszerűen érezték magukat, természetesen ezt nem érzékelték, nagyszerű rendezvény volt, mindazonáltal úgy gondolom, ha szavaló és prózamondó versenyt hirdetünk, fontos a szakmaiság is, és nem szabad hadonászó versennyé degradálnunk.
  Még valami, az, hogy egy "versenyen" nincsenek helyezettek, szerintem éppen olyan liberális ostobaság, mint az, hogy alsóban nem lehet osztályozni és buktatni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körözött bűnöző akadt fenn a rendőrségi hálón

Az elmúlt héten a Csornai Rendőrkapitányság munkatársai a közbiztonsági háló program keretében ismét… Tovább olvasom