Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Szanyi vadásznap Semjén Zsolttal - Galéria

A tizenharmadik megyei vadásznapot rendezték meg szombaton Szanyban.
Ünnepi Hubertus misével kezdődött a program, melyet Tóth Imre szanyi plébános celebrált. Szentbeszédében az atya, a maga is vadászember figyelmeztette társait: úgy kell viselkedniük, hogy az emberek lássák: az Istennek csak munkatársai ők, akik képesek hitben és erkölcsben mindig megújulni.

A rendezvényen kitüntetéseket adtak át és felavatták az új vadászokat is. Dr. Jámbor László, a megyei vadászkamara elnöke, és Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes, a vadászati védegylet elnöke nyitotta meg a vadásznapot. Az érdeklődők kulturális programokon, szakmai bemutatókon is résztvehettek.

13. Szanyi Vadásznap

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. CSIRIBIRI 2011. szeptember 04. 18:58
  „Na még annyit:::
  47. andor47 2011.09.03. 09:27
  Neked tetszett a szanyi Isten házában lezajlott vadászbálvány imádat (agancsok és vadászkép bálványszarvasával)és mindezen barbarisztika imádságolása ???
  Más templomok és híveik persze irigykedhetnek az ílyen csodálatos szanyi hitéleti megnyilvánulra ,főleg azoknál , ahol Isten nevét nem veszik hiába a szájukra .
  A vadászoknak 4/5.-e ateista ,a maradék meg folklór hitű.”
 • 48. CSIRIBIRI 2011. szeptember 03. 11:33
  „Az már alapból mindent elárúl ,hogy a vadkárért jelentkezőket" persona non grata" személynek tekintik a hivatalokban ,mert az intézkedés helyett mindenféle gáncsossággal terelik el a részére járó vadkár ellenértékének igényétől .
  A vadászoknak alapból földel kell hogy rendelkezzenek igényeikkel ,melyet a közösben ""hagynak"", és a visszaigénylést tenni nemtudók részét az így az "E" célra kialakított "KÖZÖS" zsebbe vándorol mindenféle kötelem nélkűl ,melyet aztán a méltóságos urak banzájnos wircsaftjára lehet költeni ,nameg a vándorút hosszán még ""hullajtódik"" is el belőle .
  Az állambácsi meg hozzájárúl az arra ""érdemesek" úri passziójához a milliárdosvilágú ""szegény""magyar hazánkban ,és míg a jószándékú parasztember szán-vet ,, a vadász meg arat !!!
  Más terményének feletetésével és ki nem fizetésével könnyű a "csalánt verni"!!!

  Gazdag szegények ,ez legyen a legnagyobb örömötök .”
 • 47. andor47 2011. szeptember 03. 09:27
  „Csiribiri, te nagyon-nagyon nem vagy képben. :-) Tulajdoni lap, nem "hektáronként" van, hanem ingatlanonként. Egy 10 hektáros földnek nem 10 darab tulajdoni lapja van, hanem csak egy. De még a 100 hektáros földnek is csak egy van, és még akkor is csak egy van, ha 25 tulajdonosa van. Nekem nem tűnsz úgy, mint aki tényleg érintett a témában, mivel a legalapvetőbb dolgokat sem tudod.”
 • 46. andor47 2011. szeptember 03. 09:09
  „Ez lehet, hogy szintén újdonság lesz, de a vadkárt nem a vadászok okozzák, hanem a vadak. Amíg lesz vad, addig lesz vadkár is. Akkor nem lesz vadkár, ha tényleg az utolsó szabadon élő állatot is kiírtják. Ezt akarod?
  A vadak károkozásától a földtulajdonos tudja megvédeni a földjét, ha akarja. A vadászoknak semmi közük a kárhoz, mert nem ők okozták, és nem is az ő "állataik", ugyanis a vad az államé!!! Az, hogy a vadászok fizetnek a parasztgazdának, ha nem védte meg a termését és valamenyit megettek belőle vadak, azt a parasztgazda nagyon köszönje meg, mint ajándékot, és nem hőzöngjön, hogy "adjatok még". Mire föl?”
 • 45. andor47 2011. szeptember 03. 08:57
  „1. Csiribiri, mondok valamit, akmit még nem hallottál. A sok pénzből nyugodtan lehet adózni, mert az az adózás után is sok marad. Amúgy érdekes gondolkodásra vall, hogy az a mérce számodra, hogy a Gyurcsány bandának vagy az Orbán bandának adtak-e az adott pénzből. Annyira nem lehetsz naiv, hogy azt hiszed, hogy a vadászok által fizetett adót majd rád költik. :-) Az meg külön érdekes, hogy egyik hozzászólásban azt modnjátok, hogy a vadászok teljesen összefonódtak az állami vezetőkkel, majd azzal gyanúsítjátok őket, hogy "biztos nem fizetnek adót". Az állami szféra vezetőinek és köreiknek mindegy, mert ha fizetnek adót az úgyis az övék lesz, ha nem fizetnek akkor meg az övék marad. Amúgy egy gazdag ember akkor is nagyságrendekkel több adót fizet, ha egy részét elcsalja, annál aki "becsületen adózik" a havi bruttó 90.000-ből.
  2. Ismételten meg kívánom jegyezni, hogy a vadászok elleni kifogások egymással teljesen ellentétes érvrendszerrel futnak. Az egyik "csapat szerint" a vadászok azért "gonoszok", mert lelövik a szegény ártatlan vadakat, a másik csapat szerint meg azért mert nem lövik le. Pancser szerint TÖBB EZER szarvas és MÉG TÖBB vaddisznó kilövésére lenne szükség csak a megyében!
  3. Nem kell semmilyen díjköteles igazolás a kárérvényesítéshez, a tulajdoni lap ára pedig 6.250,- azaz hatezer-kettőszázötven forint. Óriási lehet annak a kára aki akkor kárt szenvedett, hogy kevesebb, mint ez az összeg.
  4. Ha támadni akarjátok a vadászokat, hát támadjátok, de legalább készüljetek fel rendesen, és védhető érvrendszert sorakoztassatok föl.”
 • 44. CSIRIBIRI 2011. szeptember 03. 08:39
  „Csak a nem vadász "kis" földtulajdonosoknak kell használói igazolás és 5000Ft-os hiteles (másolat nem jó)toulajdoni lap hektáronként,és már el is van intézve a vadkár !!!!
  Így aztán "NINCS VADKÁR" ,csak vad ász ügyintézés !!!

  ""Mert van nekünk is annyi meglátásunk , hogy láthatjuk a banzájos wircsaftok hátterét !!!""”
 • 43. CSIRIBIRI 2011. szeptember 03. 08:16
  „42. CSIRIBIRI 2011.09.03. 07:59 -------Jav+ kieg-------
  40. andor47 2011.09.02. 10:15
  """" A "banzájos wircsaftokra" saját pénzből telik, *mert van*."""""
  ----**Adózott vagy adózatlan pénzből .-----Két kézzel szórni a másét ahoz nem nagy vadász kunszt kell ????”
 • 42. CSIRIBIRI 2011. szeptember 03. 07:59
  „40. andor47 2011.09.02. 10:15
  """"mert van."""""
  Adózott vagy adózatlan ????

  """"KÖZVETLENÜL a károsult földtulajdonosok részére fizetik"""""
  A vadász földtulajdonosoknak ?????
  Sima földtulajdonos nem tudja felvenni ,mert igazolások és tulajdoni lap ellenében kaphatja meg , ami meg olyan """DRÁGA""" , hogy a két összeg ugyan annyi , vagy a költség még drágább !!!
  Úgy hogy a ""lé"" elfolyik kézen -közön ,haveri körön, a trükkök százaiból ,és az így nyert nyereségből meg mégiscsak telik banzájos wircsaftokra .”
 • 41. pancser 2011. szeptember 02. 17:24
  „andor47! Lassan nem találni olyan területet, ahol a nagyvadak ne garázdálkodnának. Több ezer szarvas és még több vaddisznó kilövésére lenne szükség csak megyében amit majd meg fogtok tenni. Igen tele van már a bugyra a károkkal mindenkinek, a lépés elkerülhetetlen és ki lesz kényszerítve a gazdák által.”
 • 40. andor47 2011. szeptember 02. 10:15
  „Parancsolj "csiribiri" a kért cikk: A vadásztársaságok és egyéb vadgazdálkodásra jogosult jogalanyok (ol: állami erdészetek) a vadkárt KÖZVETLENÜL a károsult földtulajdonosok részére fizetik, az nem tud "visszakerülni" a vadászokhoz. A "bajzános wircsaftokra" saját pénzből telik, mert van.”
 • 39. CSIRIBIRI 2011. augusztus 31. 11:15
  „Az is megérne egy cikket/vizsgálatot , hogy a vadásztársaságok által fizetett vadkár hol landol ,mire költik , kik a haszonélvezői , vagy körmönfont "trükkök százaival" visszakerül a feladókhoz , melyből telik a bajzános wircsaftokra is ,mert hiába vizsgálnák, a haveri kutyák jól elsikálnák ,hiszen egy az alom .”
 • 38. pancser 2011. augusztus 31. 09:16
  „"andor47" Önmagad foglya vagy, képtelen vagy felfogni amit például a gazdák éreznek, akinek a vadászok soha nem térítik meg a teljes kárát.”
 • 37. CSIRIBIRI 2011. augusztus 31. 09:04
  „36. CSIRIBIRI 2011.08.30. 19:49
  (kieg:*nameg az álszenteket**)
  Azt meg te sem akarod állítani ,hogy maga Jézus Krisztus is vadász akarna lenni ,mert Ő maga megvetette a gazdagokat ,a csalókat és hazugokat ,*nameg az álszenteket *.

  ((((((((((((Még olyan "szirénhangokat" is hallani ,hogy sokan emberszafarira is befizetnének a perverzebb//gazdagabb/mindent megtehető//orgiázó/védett madarakat gyilkolászó/sóval beetetett nagyvad-vadászatok/faliképen látható vadak éjszakai orgiázás közbeni lövöldözései//fiatal kétlábú meztelen "gidák" csokimázasan asztalterítéknek //drága terepjárón száguldozó "stohl buci" féle tiszteletre méltatlan pitiáner nagyuraink .)))))))))))

  Az a szerencsétek , hogy azok a nagy "vad-ászok" ,kiknek mindezt erkölcsileg és jog oldaláról tiltani illetve megvetni kellene ,azok is bent vannak az "erdőben//fertőben",ahol őket is megnyalatták a tízparancsolat összes tiltásával - bűnével .

  JÓ VADÁSZKODÁST !”
 • 36. CSIRIBIRI 2011. augusztus 30. 19:49
  „35. andor47 2011.08.30. 18:59
  34. andor47 2011.08.30. 18:56
  33. andor47 2011.08.30. 18:51
  Őn/Te nagyon bennfentes vadász lehetsz ,mert jól látod a belső hegemóniát :
  ...., hogy "nekik mindent lehet", "drága terepjárójuk van", "orgiákat rendeznek a vadászházban", stb stb. stb.
  A vadászok többségének sok pénze van, drága autóik vannak, van fegyverük (magyarországon akárkinek nem lehet), nagyon jó gazdasági és politikai kapcsolatrendszerük van, és az átlag embernél többet megtehetnek.
  Ezek a kitételek az igazi alapjai a "nagy vadászszenvedéjeknek ,nameg nagyadag kivagyiság és fegyveres erőfitogtatás és perverz kiélési vágya.

  A nagyanyámnak is volt védőszentje , de nem ez az igaz hitvallás alapja .
  Azt meg te sem akarod állítani hogy maga Jézus Krisztus is vadász akarna lenni ,mert Ő maga megvetette a gazdagokat ,a csalókat és hazugokat .
  Az Ő igazhitű szenvedélye a joság,a szemérmetesség, és a tisztesség "fővadásza" volt .
  Látszatra egyes bandáknak egész szépszámú "magánhadsereg"jellegű fiatal tagsága van a kiváltságuk kiszolgálására és megőrzésére .”
 • 35. andor47 2011. augusztus 30. 18:59
  „A vadászoknak még védőszentjük is van! A nyafogó irigykedőkenk ki is a védőszentje? Ja, hogy nincs ? Hát, nem tudom, így ki mellé áll Jézus......”
 • 34. andor47 2011. augusztus 30. 18:56
  „Jézus ha látná ezt, akkor ezt meg azt csinálna? Honnan tudod ?”
 • 33. andor47 2011. augusztus 30. 18:51
  „Na ez már tényleg maga a teljes értelmetlenség!!! "pancser: akinek kukoricását kifosztják a vaddisznók, vagy legázolják a szavasok. Irigység az, amikor mások földjén a vadak tornádó módján pusztítanak mindent. Irigység az amikor pénzes emberek nagyvadjai emberek életét veszélyeztetik a közutakon".
  Most akkor mi a helyzet??????????? Írtsuk ki az összes vadat? Mert csak ekkor nem fogják a vadak letarolni és kifosztani a termést, és akkor nem fognak a közúton átmenni. Eddig az volt a baj, hogy a vadászok írtják a vadat!!!!!! Ha nem vadásznánk sokkal több vad sokkal többet pusztítana, és több vad többször menne át a közúton.
  Döntsétek már el, hogy mit akartok! Amúgy ez a hozzászólás is azt mutatja, hogy igazam van. Az indokaitok egymással teljesen szemben állnak ! Ahogy mondtam, az igazi indok az irigység, a töbi mellébeszélés.”
 • 32. CSIRIBIRI 2011. augusztus 30. 18:44
  „31. CSIRIBIRI 2011.08.30. 18:34
  ....*jav.*
  Na és a képeket elnézve Jézus valami ílyenforma "cirkuszi" mutatványos jellegű Istenházi* szentségtelenségekért borította a zsibvásárosokra/mutatványosokra/kigyóbűvölőkre az aztalokat és felrugdosta a mutatványosok* kellékeit,a bálványimádók bálványait ,és felborította volna az oda nem illő agancsokat, kikergette volna a "varázspálcás" bálványimádót ,nameg a "Se(m)lyemfiut" álszenségestől .
  Pártszékház helyett az Isten háza és a vallás lett a folkrolisztikus kommunizmus erős bástyája , ahol tomból az álszentség hitéletbe csomagolva .”
 • 31. CSIRIBIRI 2011. augusztus 30. 18:34
  „Na és a képeket elnézve Jézus valami ílyenforma "cirkuszi" mutatványos jellegű Idstenházi szentségtelenségekért borította a zsibvásárosokra/mutatványosokra/kigyóbűvölőkre az aztalokat és felrugdosta a mutatvánaosok kellékeit,a bálványimádók bálványait ,és felborította volna az oda nem illő agancsokat, kikergette volna a "varázspálcás" bálványimádót ,nameg a "Se(m)lyemfiut" álszenségestől .
  Pártszékház helyett az Isten háza és a vallás lett a folkrolisztikus kommunizmus erős bástyája , ahol tomból az álszentség hitéletbe csomagolva .”
 • 30. pancser 2011. augusztus 30. 15:07
  „Nem szellemi magaslatokról árulkodik, aki azt állítja, nincsen baj a vadászokkal csak irigylik őket. Ezzel szemben a tény az, hogy békés, nevelt vadkacsák lemészárlásának kritikája is irigység? Irigység az, akinek kukoricását kifosztják a vaddisznók, vagy legázolják a szavasok. Irigység az, amikor mások földjén a vadak tornádó módján pusztítanak mindent. Irigység az amikor pénzes emberek nagyvadjai emberek életét veszélyeztetik a közutakon. Ami most van Magyarországon a megkövült hagyományos úrhatnámság megjelenése, szenvedője minden állampolgár. Majd ha lesz igazi vadgazdálkodás akkor beszélhetünk a vadászok megbecsüléséről is, de ahogy elnézem kormányok jönnek mennek semmi nem változik. Nem tartják kordában a nagyvadakat, baaromfiudvar lakóit lövik halomra. Tessék elmenni ilyenkor a napraforgó vagy később a kukorica tarlók mellett, mindenütt a vadászok szemete piros, zöld meg más színű hüvelyek kisebb halmai. Ott tanyázott az irigység tárgya, lőtte a kacsákat. De a szemetét már elfelejtette összeszedni. a tulaj meg mérges mert irigy ugye "andor47" a nagy vadász?”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdból épült szennyvízhálózat Győrsövényházon

Elkészült Győrsövényház elmúlt évtizedeinek legnagyobb beruházása, a szombati falunapon ünnepélyesen… Tovább olvasom