Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Szanyi búcsú és falunap

Július 28-án, 29-én és 30-án rendezik a településen a búcsút és a falunapot. Szombaton este háromnegyed hétkor gyalogos zarándoklat indul a plébániatemplom elől a Szent Anna-kápolnához, nyolc órakor ott kezdődik a szentmise.
Este tíz órakor a sportpályán a Malibu együttessel nyitják meg a búcsúsátort.
Július 29-én, vasárnap délelőtt fél tízkor ünnepélyesen felvonják a zászlót a községháza előtt, a helyi galambászkör galambröptetéssel közreműködik. Tíz órakor ünnepi szentmisén vehetnek részt a vendégek a kápolnánál, ahol Németh Gergely polgármester köszönti a résztvevőket és átadja a díszpolgári kitüntetést. Köszöntik a 125 éves önkéntes tűzoltó-egyesületet, a világi búcsút a szanyi Bokréta néptáncegyüttes nyitja meg.

Délután négy órától a sportpályán bemutatót tartanak a tűzoltók, és az érdeklődők megismerhetik Devecseri Zoltán új verseskötetét. Az ezt követő kulturális műsorban fellép a Harmónia kórus, a Rubato Művészeti Egyesület, a Neoton Party Band. Este nyolc órakor a Bokréta néptáncegyüttes lép fel, kilenckor a sztárvendég, Janicsák Veca lép színpadra, a napot bál zárja.

Július 30-án, hétfőn, a szanyiak búcsúján este hat órakor nyitja meg a sátort a Csiszár Duó és Móni. Este nyolckor Csepregi Éva koncertjét hallhatja a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sportegyesületet is támogató Horváth Ferencre emlékeztek

A bágyogszováti sportegyesület és az önkormányzat idén is megrendezte a Horváth Ferenc-emléktornát.… Tovább olvasom