Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Szany legidősebb lakója, Anna néni

Szany legidősebb lakója Gasztonyi Vincéné Varga Anna. Anna néni 99 esztendős, tősgyökeres helyi családban született. Szülei, aztán később a férjével ő is a mezőgazdaságban dolgoztak. „Az életem olyan volt, mint a többi földműves lányáé, sok munkával, harccal" – jellemezte röviden az elmúlt csaknem tíz évtizedet Anna néni.
– Öten voltunk testvérek, itt maradtunk mindannyian a faluban. Sajnos, már csak magam vagyok a testvérek közül. 1927-ben mentem férjhez, két gyermekem született – mesélt Gasztonyi Vincéné.

Anna néninek ma már négy unokája, kilenc dédunokája van. Rendszeresen látogatják a dédit, most például Svédországból várja a gyerekeket. Ott született ugyanis egy évvel ezelőtt egy dédunokája, kislány, akivel még nem találkozott.

A napok mostanában csendesen telnek Anna néni számára. Üldögél, tévét néz, olvasgat, a mozgás viszont már nehezére esik.

Gasztonyi Vincéné Anna néni: Naponta hálát adok a jó Istennek, hogy ilyen családdal áldott meg.
Gasztonyi Vincéné Anna néni: Naponta hálát adok a jó Istennek, hogy ilyen családdal áldott meg.

– Olvasni már nem nagyon tudok, mert hamar elfárad a szemem. Inkább a saját emlékeimen, élményeimen gondolkodom és szívesen mesélek az unokáknak. Sokszor eszembe jutnak az 1950-es évek. Keserves esztendők voltak, olyanokat már ne érjenek meg a maiak. Nagy szerencsém, hogy nagyon jó gyerekeim vannak. Mindent megkapok tőlük, nem panaszkodhatom az ellátásra. Naponta hálát adok a jó Istennek, hogy ilyen családdal áldott meg – fogalmazott a 99 esztendős Anna néni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres sportolók

Szanyban a sportegyesületen belül több szakosztály is működik. Ilyen az autós, a lovas, a teke, a… Tovább olvasom