Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Szándékosan szegnek szabályt a kamionok Bősárkányon

Azt is panaszolják a falubeliek, hogy a kamionok túl gyorsan haladnak, ami balesetveszélyes.
Éjszaka nem hajthatnak be a kamionok Bősárkányba, írtuk lapunk szombati számában. A helyiek azonban úgy tapasztalják, hogy a tiltást nem tartja be valamennyi sofőr. Azt is panaszolják a falubeliek, hogy a kamionok túl gyorsan haladnak, ami balesetveszélyes.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kocsis Tünde alezredes a Kisalföldet úgy tájékoztatta, előttük is ismert a probléma.

– Kollégáim rendszeresen ellenőrzik a 86-os főút Bősárkányon átvezető szakaszát – fogalmazott Kocsis Tünde.

– Az e-útdíjjal, illetve a sebességhatárok betartásával összefüggésben is. Ugyanígy az éjszakai átmenő forgalomra is odafigyelnek, a szabályok ellen vétő gépjárművezetőkkel szemben helyszíni bírságot szabnak ki.

Szigorúan bünteti a rendőrség a kamionosokat is.
Szigorúan bünteti a rendőrség a kamionosokat is.

Kocsis Tünde hozzátette: a 86-os főút az észak–déli tranzitforgalom kiemelkedően jelentős szakasza. Ugyanakkor Bősárkány közelében kiépített, megfelelő kapacitású kamionparkoló, ahol az éjszakát eltölthetik a sofőrök, nincs.

A tilalmi időszakban a kamionosok jelentős kerülővel, a 85-ös főút–M1-es autópálya útvonalon közlekedhetnek, így kerülhetik ki Bősárkányt. Ezt azonban sok kamionos tudatosan megszegi és áthajt a településen. „Erre azonban a rendőrség reagál, rendszeresek az ilyen jellegű szabálysértések miatti büntetések" – jegyezte meg a sajtóreferens.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatali befolyással üzérkedett

A mosonmagyaróvári városi bíróság egy év hat hónap szabadságvesztést szabott ki a lapunk nevével is visszaélő győri csalóra. Tovább olvasom