Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Száműzött szerencse

Szomorúak a jobaháziak. Azt mondják, még azt az apró örömet is megvonták tőlük, hogy a helyi postán szerencsejáték-szelvényt vásároljanak. Augusztus vége óta ilyesmire nincs lehetőség a kistelepülésen.
Jobaházától elpártolt a szerencse. Pontosabban a Szerencsejáték Rt. A cég ugyanis megszüntette az alig hatszáz lelkes falu postáján évekkel korábban létesített árusítóhelyet. Így a helybelieknek, ha például lottózni vagy totózni akarnak, utazniuk kell, mondjuk Csornára. Ám az idősek otthonának lakói ezt nem tudják megtenni, noha ők is megkísértenék a szerencsét.

Tóth Mihályné polgármester – miután értesült az illetékesek elhatározásáról – megpróbálta menteni a menthetetlent és először telefonon, majd levélben kérte a Szerencsejáték Rt. vezetőit döntésük megváltoztatására, amely – mint írta – hátrányos helyzetbe hozta a faluban élőket. A posta vezetőjének ígérete nyomán azt is felajánlotta, hogy akár bővített nyitva tartással megpróbálják növelni a forgalmat.
„ Minden segítséget megadunk és minden feltételt elfogadunk ahhoz, hogy e kedvelt szolgáltatást kis településünk lakói visszakapják" – fogalmazott levelében a polgármester, aki szomorúnak tartja, hogy előzetesen semmiféle információ sem jutott el hozzájuk az rt. vezetőinek szándékáról.

Aztán október 4-i dátummal megérkezett a válasz is, amely semmi jóval nem kecsegteti a jobaháziakat.
„ A Szerencsejáték Rt. gazdaságos működésének elengedhetetlen feltétele, hogy az egyes értékesítési pontok gazdaságosan forgalmazzanak. Sajnos Jobaházán a terminál heti forgalma nem érte el az elvárt gazdaságossági szintet, ezért a Magyar Posta Rt. és a Szerencsejáték Rt. megállapodása értelmében a postán a gépi szerencsejátékok forgalmazását megszüntettük" – áll a levélben.
Tóth Mihályné szerint ez a lépés újabb merénylet a kistelepülések – ezúttal Jobaháza – ellen.

– Komoly anyagi áldozatvállalással sikerült megmenteni a postát, hisz finanszírozzuk a helyiség bérleti díját és a fenntartási költségeket. Most újabb csapás ért bennünket. Vélhetően némelyek úgy gondolják, hogy a falvakban élő embereknek nem lehetnek igényeik, s talán még a pénzük sem ér annyit, mint a városiaké. Felháborító, ami velünk történik. Már arra sem kapnak lehetőséget a falu lakói, hogy részt vegyenek a szerencsejátékban. Úgy tűnik, elindult a lavina és nincs, aki megállítsa. Ha panaszkodunk, egyszerűen leráznak bennünket – dohogott Jobaháza polgármestere egy költői kérdéssel zárva a beszélgetést: „Vajon mi jön még ezután?"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novemberig elkészül a terv

Csornán minden év tavaszán visszatérő kérdés volt, hogy kinyit-e még a helyi termálfürdő. Most úgy… Tovább olvasom