Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Számos sikert arattak

Idén zárta tizenharmadik tanévét a csornai Timaffy László Alapfokú Művészeti Iskola. Kétszáz tanuló iratkozott be az intézménybe Csornán, illetve a farádi kihelyezett tagozaton.
Néptánciskolások: Gálaműsoron mutatták be, mit tanultak a tanévben.
Néptánciskolások: Gálaműsoron mutatták be, mit tanultak a tanévben.
A néptáncórákon kívül az előző évekhez hasonlóan ebben az évben is sok programjuk volt.

Hagyományok a Rábaközben címmel táncházsorozat indult a Tulipánt népzenei együttes szervezésében, melynek az iskola adott helyet. A tánctanuláson kívül lehetőségük volt a gyerekeknek a népi kismesterségek megismerésére, kipróbálására. Karácsonykor a premontrei rendház udvarán Mennyei király születik címmel adtak műsort a felső tagozatosok, valamint a Pántlika táncegyüttes. A magyar kultúra napján Magyar tájak, magyar táncok címmel léptek fel telt ház előtt. A Pántlika táncegyüttes és a művészeti iskola szinte valamennyi tanulója ugyancsak zsúfolt nézőtér előtt ünnepelte meg a tánc világnapját a Táncvarázs című műsorral. A napokban tartották meg évzáró gálájukat. Szinte valamennyi tájegység tánca a színpadra került a tíz évfolyam bemutatásával.

A néptáncosok részt vettek a Néptánc-antológián is Budapesten, ahova az elmúlt év legjobb koreográfiáit és gyerekcsoportjait választották be az országból. Pünkösdkor az iskola 4–6. évfolyamos tanulói regionális gyermekfesztiválon vettek részt, ahol ezüst minősítést kaptak a Hej kikelet, kikelet című koreográfiájukkal.


Azok a fiatalok, akik befejezték a művészeti iskola tizedik évfolyamát, a felnőttegyüttesben folytathatják a táncos munkát. Az alapfokú néptánciskola új, szeptemberben kezdő évfolyamában továbbra is várják a jelentkezőket.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi megemlékezés Csornán - képgaléria

1849. június 13-án, Csornán vívta a szabadságharc egyik utolsó győztes csatáját a honvéd sereg. A… Tovább olvasom