Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Számítógép-ismeretből versenyeztek a diákok

Csorna - A csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola informatika-munkaközössége hagyományt teremtő szándékkal informatikából feladatmegoldó tanulmányi versenyt szervezett.
A vetélkedőre az általános iskolák 7–8. osztályosait várták. Az I. Rábaközi Informatikaversenyre nyolc iskola 38 diákja jelentkezett és mérte össze tudását. A verseny három fordulóból állt. Az első kettő levelezős volt, melyben a diákok interneten keresztül kapták meg a feladatokat, és a megoldásokat is így küldték vissza. Előre megadott témák alapján rajzokat, plakátokat kellett készíteniük. A harmadik forduló jelentette a döntőt, ahova a két forduló után a legjobb eredményt elért tizenkilenc tanuló jutott be. Itt informatikai alapismeretekre és gyakorlatias hardverismeretekre kérdeztek rá a szervezők, illetve szövegszerkesztésben, táblázatkezelésben, prezentációs feladatban mutathatták meg tudásukat a versenyzők.

A Csukás-iskola általános iskolásoknak szervezett informatikaversenyt.

Az informatikaverseny végeredménye: első Kozma Richárd (Csorna, Széchenyi, felkészítője Kemenesi Ágoston), második Papp László (Farád, Erdősi Gergely), harmadik Németh Dániel (Szil, Bognárné Kovács Katalin).

Olvasóink írták

  • 1. Pappné 2008. január 23. 19:10
    „Köszönjük a farádi Erdősi Gergely felkészítő munkáját!!
    az anyuka”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krémes hab jön Ausztriából a Rábába

Rába mente - Krémszerű habfoltok úsznak a Rábán, Nicknél is. Civil környezetvédők szerint a… Tovább olvasom