Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Szálló épült a volt iskolából

Több mint negyvenmillió forintból szálláshely létesült Himod központjában, az egykori iskola épületében.
– Évek óta foglalkoztatta a himodi képviselő-testületeket a község egykori iskolájának sorsa – kezdte a történetet Módos Ferenc polgármester. Hangoztatta, elődje is próbálkozott az épület hasznosításával, ám a 2008-as válság elsöpörte az ilyen jellegű himodi reményeket.

Az újabb ötletet a környékbeli kiadó, bérbe vehető ingatlanok hiánya adta. Így a pályázati lehetőségeket kihasználva a helyi sportegyesület nyújtott be sikeres programot szálláshelyek kialakítására. A beruházás költségei meghaladták a negyvenmillió forintot, melynek hetven százalékát nyerték a sportolók a pályázaton. A berendezés árát a község állja, saját cégén keresztül.

Oltyán Sándor, Kocsis Gábor elnökségi tagok és Kocsis István egyesületi elnök vették át a szálláshelyet.
Oltyán Sándor, Kocsis Gábor elnökségi tagok és Kocsis István egyesületi elnök vették át a szálláshelyet.

– Az utófinanszírozás miatt kicsit csúszott a beruházás, ám napjainkban már az utolsó simításokat végzik az épületben – mondta Kocsis István, a sportegyesület elnöke. Hozzátette, a helyi önkormányzattal együtt a himodi turizmus és bizonyos mértékben a helyi gazdaság fellendülését is várják a szálláshely elkészültével.

– Nem mellesleg a község központja is szépül az épület felújításával – tette hozzá Módos Ferenc. Mind a negyven tagot számláló sportegyesület, mind a községháza újabb pályázatban reménykedik, mely- ből az iskola következő szárnyának felújítását is el tudnák végezni.

– A munka azonban nem áll meg, a napokban kezdődik az iskola udvarán egy új labdarúgópálya építése helyieknek – jegyezte meg a sportegyesület elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdőjelek huszonnégy év után

A Rábaköz ˝legidősebb˝ polgármestereinek fele már döntött: ősszel hetedszer is kérik választóik… Tovább olvasom