Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Szakmai vizsgálat a Széchenyi-iskolában

Csorna - Jól teljesítettek a Széchenyi-iskola diákjai azon a szakmai vizsgálaton, melyet az oktatási tárca végeztetett el az intézményben. A pedagógusok próbálják a változó világ kihívásaira felkészíteni a gyerekeket.

A szakmai munkát értékelte a csornai Széchenyi-iskolában az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV). A 2007-es eredményeket a napokban ismerték meg az intézmény munkatársai.

– Tantestületünk nagy figyelmet fordít arra, hogy a tanulóink által megszerzett tudás jó alapot biztosítva továbbfejleszthető, a gyakorlati életben pedig jól használható legyen – mondta a vizsgálattal kapcsolatban a Kisalföldnek Kristófné Horváth Erzsébet igazgató. – Arra is törekszünk, hogy a gyerekek a nálunk tanultakkal felvértezve megfeleljenek a gyorsan változó világ elvárásainak.

Az OKÉV az Oktatási Minisztérium megbízásából 2003 óta végzi a tanulók használható ismereteinek mérését. Ez egyben a tantestület munkájának mérése is. A vizsgálattal egy sorrendet is felállítanak az intézmények között.

– A Széchenyi nyolcadik osztályosai matematikából 505-ös átlagot értek el. Az országban 1275 iskola ennél gyengébben, 527 pedig jobban teljesített. 2004-ben 483, 2006-ban 540 pont volt az átlagunk – ismertette Kristófné Horváth Erzsébet.

Az OKÉV a szövegértést is vizsgálta. A csornai nyolcadikosok átlagpontja 506 lett tavaly. 2004-ben ez a szám 499 volt, 2006-ban pedig 514. Jobban teljesített 602 iskola, gyengébben 1107.

– Munkánk szakmai eredményei büszkeséggel töltenek el bennünket, de tudjuk, hogy nagyon sok feladatunk van még. Azért, hogy tanulóink továbbra is magas színvonalon és eredményesen teljesítsenek, a kötelező órákon túl felzárkóztató, fejlesztő foglalkozásokat biztosítunk.

– A szabadidős programokkal tanulóink érdeklődését szeretnénk irányítani, figyelmüket ébren tartani.

Olvasóink írták

  • 2. eszmikebaba 2009. március 20. 14:26
    „kinek van egy igazi beagle kutyája fiu házasitani kellene a kutyámnak”
  • 1. Lacikó 2008. május 08. 06:56
    „Akkor most biztos lesz elküldve 1-2 "pedaggus",Vagy kamu az eész?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az oltárkép egy Rubens-tanítvány műve

Árpás–Győr - Az árpási templom hét éve Győrött látható főoltárképét egy Rubens-tanítvány… Tovább olvasom