Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Szabadnapjukat áldozták a falubeliekért

A bősárkányi önkéntes tűzoltókat dicsérő levelet kapott szerkesztőségünk.

Szédelyi Attiláné, a helyi gondozási központ szolgálatvezetője a tűzoltók helytállásáról és segítőkészségéről ír. A múlt heti havazásban járművükkel jószolgálatot tettek a bősárkányiaknak.

– Az önkéntes egyesület három fiatal tagja, Kollár Zsolt, Kollár Róbert és Nagy László nevét kell említenem – mondta a Kisalföld érdeklődésére Szédelyi Attiláné.

– Január tizennyolcadikán, dacolva a zord időjárással, siettek segítségünkre. A helybeli idősek közül nélkülük sokan maradtak volna aznap ebéd nélkül. Huszonnyolc otthonba juttatták el az ételt, elképesztő körülmények között. Az idősek visszajelzései és a magam tapasztalatai alapján gondoltam úgy, hogy ezek a fiatalemberek megérdemlik a köszönetet. Közben persze az ebédszállítás mellett is tették a dolgukat, önkéntesen és önzetlenül. Tudom, hogy az önkéntes egyesületet támogatja az önkormányzat. Most is kiderült, hogy nem érdemtelenül.

A bősárkányi önkéntesek tegnap ugyancsak a csornai laktanyában adtak szolgálatot, balról: Bella János, Szakács Zoltán, Kollár Zsolt, Dulicz Péter.
A bősárkányi önkéntesek tegnap ugyancsak a csornai laktanyában adtak szolgálatot, balról: Bella János, Szakács Zoltán, Kollár Zsolt, Dulicz Péter.

A kis csapat egyik tagja, Nagy László tizennégy éve tagja a bősárkányi önkéntes tűzoltó-egyesületnek. A Kisalföldnek megjegyezte: társaival éppen szabadnaposak voltak munkahelyükön, így egyértelmű volt számukra, hogy a falubeliek segítségére sietnek. Hozzátette: a községbe vezető utakon sok bajba került autóson segítettek, de vittek haza aznap iskolás gyereket Barbacsra is. Az egyik helyi cég szintén barbacsi alkalmazottait is ők juttatták el otthonaikba járművükkel.

– Jó érzés volt segíteni, de ezért is vagyunk az önkéntes egyesület tagjai. Időközben csapatunk kiegészült, hiszen újabb kollégák jelentkeztek szolgálatra – fogalmazott Nagy László. Délutána csornai tűzoltóőrsre rendelték be a bősárkányiakat, hogy álljanak készenlétben, míg a hivatásos állomány távol van. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset Sopronnémetinél: jobban van a kamionos - fotók

InterCity és kamion ütközött a sopronnémeti vasúti átjáróban hétfőn délelőtt. A sofőrt súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházban, de már jobban van. Tovább olvasom