Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Szabadidőpark a tó mentén

Bezi fejlődni, gyarapodni akar. A falu vezetői az elmúlt tizenkét év eredményeire építve új terveket fogalmaznak meg, hisz még otthonosabbá, lakhatóbbá akarják tenni a települést.
Építkeznek: Új utca alakul, miután kedvezményes áron építési telkeket értékesítettek. Kovács György polgármester
Kovács György a négy és fél száz lelkes tóközi község, Bezi tavaly megválasztott polgármestere életkorához méltóan fiatalos lendülettel látott munkához. Egyrészt bizonyítani akarja folyamatosan, hogy nem érdemtelenül kapott bizalmat, másrészt pedig nap mint nap tapasztalja, hogy melyek azok a feladatok, amelyeket haladéktalanul el kell végezni a képviselő-testülettel összhangban.

A rendezés első éve

Kovács György a hivatalba lépését követően elsődleges célként határozta meg a falu otthonosabbá, lakhatóbbá tételét. Egy év elteltével már látszanak is e munka nyomai. Többek között utcanévtáblákat helyeztek ki, felújították a közterületi padokat, rendezték a parkokat. Nagyságrendjét illetően is jelentős összeget – csaknem egymillió forintot – emésztett fel a mezőgazdasági utak és a buszmegállóöböl felújítása. Elvégezték az iskolaépület külső karbantartását, kívül-belül renoválták a ravatalozót. S mintegy példát mutatva a helyi gazdáknak, a külterület önkormányzati tulajdonú földterületvégi árokpartját is rendbe tették.

A lélekszám emeléséért

Korszerűsítik a közvilágítást, díszkivilágítást kapnak a templomok, folyamatban van a rendezési terv készítése. Megkezdték az egykori horgásztó tisztítását, s környezetében szabadidőparkot alakítanak ki. Ám amint a polgármester fogalmazott, ez több cikluson átívelő folyamat lesz.
Kovács György büszkén említette, hogy új utca épül a településen, miután kedvezményes áron építési telkeket értékesítettek – helyieknek és másoknak is beépítési kötelezettséggel – és értékesítenek a jövőben is, hisz ily módon is segíteni kívánják a lélekszám gyarapodását. Ám mindenekelőtt legfontosabb az általános iskola alsó tagozata és az óvoda fenntartása. Annál is inkább, mivel az 1990-es évek elején elkészült épületben ideális körülmények között tanulhatnak a gyerekek.
– Megszakadna a szívem, ha ezt az intézményt be kellene zárni – sóhajtott a község vezetője.

Számít a véleményekre

A bezi önkormányzat képviselő-testülete a település fejlesztése során számít a helybeliek véleményére, javaslatára is. Ezért egy kérdőívet juttattak el a falu lakóinak, akik név nélkül válaszolhatnak a feltett kérdésekre. Egy-egy kérdésre több válaszlehetőség is van.
– Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a falu jövőképének megrajzolásakor az itt élők észrevételei is teret kapjanak – fűzte hozzá a polgármester. – Úgy gondoljuk, hogy aki gondosan kitölti a szóban forgó kérdőívet, hozzájárul a közelebbi és távolabbi jövőben megvalósuló fejlesztések sikeréhez. Tehát ha netán valaki, valamiféle más szándékot vél felfedezni a kérdőív kapcsán, jókorát téved.
Kovács György elmondta: az alakulófélben lévő civil szervezetnek is egyik feladata az lesz, hogy ötletekkel és tevőlegesen is járuljon hozzá a falu fejlődéséhez. Annak a kistelepülésnek a gyarapodásához, amely az önkormányzati elöljáró szerint a béke szigete és reméli, hogy az lesz a jövőben is. Úgy vélte ezért, meg a kiváló földrajzi fekvése miatt lehet vonzó azok számára, akik megunták a városi életet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vér az életet szimbolizálja

A vér nem a halált, hanem az életet szimbolizálja. A véradók azok, akik a szeretetről nem beszélnek,… Tovább olvasom