Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Szabadegyetem nyugdíjasoknak

A január 25-i első előadással Kapuváron is elindul a megyében igen népszerű, lapunk által is támogatott előadás-sorozat időseknek. A Kapuvári Szabadegyetemre a kistérség településeiről is várják az érdeklődőket. Jelentkezni hétfőig lehet.

Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora január 25-i előadásával indul a Kapuvári Szabadegyetem. Az időseknek szóló előadások a kapuvári városháza dísztermében lesznek, ahol a faipari egyetemtől a rábaközi helységnevekig, a klímaváltozástól a szénhidrátokig, a Hanság növénytanától a gyermekekig terjednek az előadások témái.

– Megyeszerte nagy sikere van az idősek egyetemének. Telt házas előadások vannak Csornán, Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban is, így Faragó professzor ötletét megvalósítva reményeink szerint Kapuváron is nagy számban jelentkeznek az idősek, a nyugdíjasok a szabadegyetem előadásaira – mondta Hámori György kapuvári polgármester, a szabadegyetem házigazdája. Hozzátette, a városházi előadásokra nemcsak Kapuvárról, hanem a kistérség más településeiről is várnak látogatókat.

A rendezvénysorozatra jelentkezni a Rábaközi Művelődési Központ elérhetőségein (Kapuvár, Győri út 2., telefon: 241-823, munkaidőben) január 23-ig, hétfőig lehet.

Az előadásokat a városháza nagytermében tartják. Az első előadás január 25-én délután öt órakor lesz. Címe, témája: Az Erdészeti és Faipari Egyetemtől a Nyugat-magyarországi Egyetemig. Előadó dr. Faragó Sándor. A második előadást február 8-án délután öt órakor rendezik, ahol dr. Kárpáti László címzetes egyetemi tanár beszél a Fertő–Hanság Nemzeti Parkról. Ezt követően február 22-én, szerdán délután szintén öt órakor Sarkady Sándor könyvtári főigazgató előadását hallgathatják meg a szabadegyetem hallgatói a nyugat-magyarországi felkelés történetéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több diák a Waldorf-iskolában

Már csaknem hatvan diák tanul a győrsövényházi Vadrózsa Waldorf Általános Iskolában. Az intézmény… Tovább olvasom