Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Sütő-Főző fesztivál: második a kapuvári csapat

Öt fős csapattal képviseltette magát Kapuvár, az Ivik vendéglő és a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület a Falusi Vendégfogadók V. Országos Sütő-Főző országos fesztiválján.
18.30 - A szombat délután fél hatkor tartott eredményhirdetésen kiderült, a kapuvári csapat szabad tűzön készített menüje - rábaközi betyárleves, kapuvári bicskás pecsenye, császármorzsa gyümölcsraguval - a második helyen végzett a Pécs melletti Sütő-Főző országos fesztiválon.

Az eredményhirdetés és a díjkiosztás után a fesztivál utcabállal zárult.

Korábban

A csapat neve: Hany Istók

Falusi Vendégfogadók V. Országos Sütő-Főző Fesztiválja, Kökény (október 2.)

Hazai és határokon túlról érkező vendégfogadók mérték össze tudásukat sütésben-főzésben saját kedvükre és a közönség örömére. A verseny az idei évben is nagy kihívást jelentett a résztvevőknek, hiszen minden csapat egységes nyersanyagcsomagot kapott, amelynek tartalmát csak a helyszínen ismerték meg.

Sötő-Főző fesztivál: rábaköziek a Dél-Dunántúlon

Az összetevőkből a csapatok menüsort állítottak össze, az ételekből – a szakmai zsűrizést követően – a közönség is kóstolhatott. A gasztronómiai mérkőzés ideje alatt kulturális programok, kézműves bemutatók, helyi termékek vására, borkóstolók, egészség és aromasátor, gyermekfoglalkozások, lovaglás, lovaskocsikázás, lovasbemutatók várta az érdeklődőket.

A kapuváriak szabad tűzön készített menüje a következő volt: Rábaközi betyárleves, kapuvári bicskás pecsenye és Császármorzsa gyümölcsraguval


Olvasóink írták

 • 12. antalneandi1975 2010. október 04. 22:15
  „Szerintem is Jó volt Kökényben Fesztivál magam is ott voltam .ügyes volt minden csapat”
 • 11. enesei 2010. október 04. 10:53
  „Kedves Laza!

  Eccerű a megoldás: légy Te a 21.
  Ég a tenyered a tenniakarástól, azagyad repedez a kreativitástól. Meghát a ,,közösség", ami szeretnéd, ha befogadna, mint újonnan ,,gyüttmentet". Légy kapuvári! Vedd ki a részed a munkából. Ne edngedd, hogy mindig ez a 20 tegyen-vegyen! Mutasd meg, mit tudsz!

  Látod, kistázi kolega is teszi a magáét képességei szerint! Ki-ki! Ö mekkelekel, jolyjokerel, pacalperkeltel. Pedig tudom, titokban épiti a várost, épiti a közösséget. Ötleteit névtelenül, szerényen valósitja meg, kerüli a felhajtást. Fontosabb neki a belső nyugalom, mint az elismerés. Ilyen ő. Csak kifelé mutatja ezt az állandó elégedetlen, ,,bezzeghaénottlennék-", meg ,,ezekmegsemérdemelnekengem-", ,,úgyszarokahogyvannak"-, "megamúgyiscsaklopnak" arcát. Pedig legbelül ő nem ilyen. Érző, aktiv, közösségi lélek. A magánéletében is. Elégedett, előzékeny, hisz megkapott az élettől mindent. Vagy ha nem, hát elérte. Vagy megalkotta. Mert nála csak a teljesitmény számit. Meg a becsületes munka. Ahogy egy POLGÁRhoz illik. Ahogy egy, a városáért, közösségért aggódó, aktivan cselekvő, tevő polgárhoz illik. Ilyen polgárai vannak annak a városnak! Mert csak igy lehet 1ről a 2re jutni.”
 • 10. enesei 2010. október 04. 10:12
  „9.
  Ej, ez a mekkelek! Már megint...
  Dehát nem is jelöltette magát! Meghát meg se választották!

  Ej, ez a mekkelek. Ez egy akkora joly-joker, hogy ennek ellenére is 4 év!
  Kinos!

  Ennél már csak az lenne nagyobb blama, ha olyanok intéznék a várostok ügyeit, kik előbb irnak, mint olvasnak.”
 • 9. kistázi 2010. október 03. 21:34
  „Most látom ...........ujabb 4 év semmittevés a drága mekk-elek joly-joker föld-és népművelő elvtársnak.”
 • 8. rittersport 2010. október 03. 21:30
  „Tisztelt magyarattila!

  Mindenképp jelentkezünk majd a februári versenyre.Kérünk minden hasonló fesztiválról értesítést,ami igazából a városfejlesztéshez és turizmushoz hozzátartozik.
  Köszönöm a tájékoztatást.
  üdv:R”
 • 7. kistázi 2010. október 03. 21:27
  „Laza: ez lazán igy van!!!
  Az az Attila meg hál´ ért az autóversenytől a pörköltig mindenhez, és sajna így is megy nyugdíjjba :-(”
 • 6. Justina 2010. október 02. 23:47
  „Kapuvári betyárleves...? Bicskásként még hagyján de betyár???? Meg kapuvári...???? Aztán a Habsburgi császár asztalán kedvencként szereplö "smorni-nak" mi köze van szegény Hany Istókhoz? Ivik Pisti! Muszáj neked mindig Hany Istók, - alias ujdonsült Magyar Attila - köténye mögé bújnod? Van neked kötényed elég a saját szekrényböl! Tudod, madarat tolláról szakácsot kötényéröl...?!”
 • 5. magyarattila 2010. október 02. 23:00
  „Kedves rittersport

  Sajnos kicsit félrevezető lett így a cím valóban... Nem egy-egy települést képviseltek a résztvevő csapatok, főképp nem "hivatalosan".

  A rendezvényre bárki jelentkezhetett 10.000 Ft nevezési díj befizetése ellenében. Részletes infok és feltételek pl. a http://www.baranyavidek.hu/index.php?id=425 címen olvashatók a rendezvényről.

  A csapatunk egy baráti társaság, saját elhatározásból jöttünk, egy civil szervezet képviseletében. (Ráadásul én vagyok az egyetlen aki ténylegesen kapuvári, hiszen ketten Vitnyéden ketten pedig Győr környékén élnek.) Mivel mindenki a saját szűkebb "hazáját" mutatta be az elkészített ételeken és a megjelenésén keresztül, mi is igyekeztünk a Rábaközt illetve Kapuvárt megmutatni. Az eredmény ismeretében úgy érezzük nem kell szégyenkeznünk.

  Maga a rendezvény egyébként tényleg jól sikerült, nagyon jól éreztük magunkat, az itteni emberek hihetetlenül barátságosak, vendégszeretőek és segítőkészek.

  Ha valóban érdekelnek a jövőben hasonló lehetőségek, javaslom, hogy iratkozz fel a Falusi Turizmus Országos Szövetségének hírlevelére. De ha adsz elérhetőséget szívesen tájékoztatlak én is. Már most jelzem, hogy 2011. február 12-én Kapuváron szeretnénk egy Böllérmáj Fesztivált szervezni. Oda mindenképpen nevezned kell a csapatoddal!

  üdv
  Attila”
 • 4. Laza 2010. október 02. 20:53
  „Tornacipő Úr!
  Mi az hogy hányszor jelentkeztél? Te miről beszélsz ember? Nem rég óta élek Kapuváron, de azt már levágtam hogy itt 20 emberről szól minden, a többi meg szó szerint le van szarva. Ahol eddig laktam se volt piskóta a helyi "elit", de itt épp hogy nem koronáztatják meg magukat a jóképűek.”
 • 3. tornacipő 2010. október 02. 20:30
  „rittersport, bárhova elmehetsz és képviselheted kapuvárt, hányszor jelentkeztél már? például főzőversenyek ahol indulhatsz
  anikopeter, az esemény dátuma hónapok óta ismert, arról hogy te tájékozatlan vagy nem a rendezvényszervezők tehetnek, igaz, egy pécsi rendezvényt mondjuk lehet pécs környéki portálon kéne keresni
  amúgy pedig gratulálok a csapatnak”
 • 2. rittersport 2010. október 02. 19:01
  „Mlért nem képviselhetjük mi Kapuvárt? meghirdették a lehetőséget? Mert szivesen főztünk volna mi is.....miért mindig ez az 5 ember szórakozik mindenhol? Csak kérdem,mert érdekes.”
 • 1. anikopeter 2010. október 02. 16:59
  „Írás kelte: 2010.10.02. 14:36
  És már: "Az eredményhirdetés és a díjkiosztás után a fesztivál utcabállal zárult."
  Egyéb hozzáfűznivaló:
  Ha az ilyen eseményt legalább egy héttel korábban és nem post festum írnák meg,
  a rendezvénynek négy fővel biztos nagyobb közönsége lett volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

X-Faktor: Füry Ferenc Kónyból került a színpadra

Gyerekkorában Budai Ilonával énekelt egy kórusban, most az X-Faktor közönségét szórakoztatja. Füry… Tovább olvasom