Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Sürgős lenne a kastély renoválása

A beledi Barthodeiszky-kastély megrongálódott tetőszerkezetét szeptember közepéig ki kell javítani, ám nem érkezett elég szabályos pályázat a kivitelezésre. Új helyre költözik a munkaügyi iroda és döntöttek a kátyúzásról is. Ülésezett a beledi képviselő-testület.
A minap tartotta ülését a beledi önkormányzat képviselő-testülete. A plénum elsősorban a helyi Barthodeiszky-kastély felújításáról tárgyalt. A műemlék épület tetőszerkezete nemrég az egyik ablak mellett megrogyott, javítása mielőbb szükséges lenne.

Tompáné Balogh Mária azt mondja: az önkormányzat pályázatot nyújt be a helyi általános iskola fűtésrendszerének korszerűsítésére.
Tompáné Balogh Mária azt mondja: az önkormányzat pályázatot nyújt be a helyi általános iskola fűtésrendszerének korszerűsítésére.

Tompáné Balogh Mária polgármester elmondta, a felújítás 2–2,5 millió forintos kivitelezési munkáira több ajánlatot is kértek, ám ezek nagy része érvénytelen, így a testület további ajánlatokat vár, vélhetően ma délutánig. – Ekkor azonban döntenünk kell a kivitelezőről, hiszen a műemléki hatóság által is felügyelt munkáknak szeptember 15-ig be kell fejeződni – mondta a polgármester.
A testületi ülésen szó volt arról is, hogy a helyi munkaügyi iroda a szövetkezeti épületből a városházára költözik. A plénum döntött a városi utak 835 ezer forintos kátyúzásáról is.

Barthodeiszky-kastély: Szeptember közepéig tarthat a felújítás.
Barthodeiszky-kastély: Szeptember közepéig tarthat a felújítás.

– Ha már pénzekről beszélünk, el kell mondjam, hogy tárgyaltuk a költségvetés félévi helyzetét, a még meglévő fejlesztési hiányunkat év végéig szeretnénk eltüntetni – fogalmazott Tompáné Balogh Mária.
Újabb pályázat benyújtásáról is szó volt a testületi ülésen. Amennyiben a helyi általános iskola tulajdonjoga a járások kialakítása és az oktatási rendszer átalakítása után is helyben marad, úgy az önkormányzat pályázatot nyújt be az intézmény fűtésrendszerének korszerűsítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újrázott a polgármester, új képviselőket választottak Bogyoszlón

Újraválasztották Varga Tamás polgármestert a vasárnapi időközi választáson a rábaközi Bogyoszló… Tovább olvasom