Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Súlyos baleset Csornán - Életét vesztette a gyalogos

Súlyos baleset történt Csornán, a 86-os főúton, a Bartók Béla úti vasúti átjárónál csütörtökön. A gyalogos a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

15 óra 35 perc:
Mint kiderült, a kamionos a belváros felől közelítette meg az átjárót és még előtte jobbra akart kanyarodni, hogy pihenőidejét kivegye. A sofőr elmondása szerint csak egy zökkenést tapasztalt, majd miután a visszapillantóba nézett, vette észre a szerelvény alatt a testet.

A csornai nyugdíjast a mentők súlyos, életveszélyes állapotba szállították kórházba, ahol pár óra elteltével belehalt sérüléseibe.

A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.


15 óra 20 perc: A mentőhelikpoter időközben megérkezett és Győrbe szállította a súlyos sérült, csornai asszonyt. A rendőrségi helyszínelés néhány perccel ezelőtt még folyamatban volt.

Fotó: Cs. K. A
Egy kamion gázolt el egy csornai asszonyt, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínre mentőhelikoptert hívtak. Részletek később.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Cloeon_dipterum 2012. május 30. 19:16
  „Már megint a biciklisek mi?”
 • 35. esőcsepp 2012. május 29. 17:50
  „....Goldman:)....Te aztán nem semmi Vagy!:) Valóban igazságos ember lehetsz,aki kiáll azokért aki megérdemli.”
 • 34. Goldman 2012. május 29. 09:36
  „32. Mankapunka: beképzelt kis alak vagy. (szerintem a környezetedben kis köcsögnek becéznek) mint írtam azt hiszed, hogy te mindent és mindenkinél jobban tudsz
  annak idején csíptem a bogyódat, de ennek már vége, hiszen te agyonképzettnek hiszed magad minden témában te vagy a király, tőled senki semmit nem tud jobban. leszólod az embereket és ráadásul úgy, hogy azt vetíted le, hogy hencegnek.
  jellemző rád, hogy amíg az én nick nevet félreírtad s erre figyelmeztettelek is ezután visszadobod másnak a táblával emlegetve, mert rosszul írta a tiedet.
  arra nem gondolsz, hogy direkt tette jellemezve téged a női nemi szerv hasonlatosságával?
  undorító amit csinálsz”
 • 33. b.zoli 2012. május 27. 11:22
  „Én is a csukásban tanultam 4 évig utána pedig 1 évig dolgoztam a tangazdaságban tanulóként gyalog dolgozóként sokszor biciglivel tettem meg az utat nagyon rossz és persze veszélyes mikor elhúz az ember mellett a kamion .

  sajnálom a nénit megnyugvást a családjának”
 • 32. Mankapunka 2012. május 26. 23:39
  „Vezetéstudás nem azon múlik,hogy hány éve vezetsz.

  Elég csak,ha megnézed a forma 1-es versenyzőket(hamár olyan profinak emlegeted magad a jeges pályán),hány évesek is,és hány év rutin van mögöttük??? Nem sok.

  Táblákat meg remélem nem úgy olvasod,mint a nick nevem.”
 • 31. esőcsepp 2012. május 26. 22:57
  „externet1 Valóban Téged is nagyon sajnállak,meg a nénit is,a hozzá közel állókat is...Remélem Te is túl leszel ezen a szörnyűségen /idővel /,meg a családok is! Sajnos aki úton van,minden előfordulhat...akár vezet,akár gyalogos.
  Mindenkinek erőt az elviseléshez!:((”
 • 30. autósnő 2012. május 26. 22:11
  „Kedves Goldman! Nagyon jól tetted hogy leírtad ennek Mankapuna nick nevű embernek a véleményed. Egyetértek Veled. Enem is sértegetett, azért mert nő vagyok akkor már nekem nincs helyem a közúton? 18 éves korom óta vezetek, sőt már 14 éves koromban meg volt az akkor még úgynevezett "lóhajtási" engedély, ami 50 cm2-es motorokra, Riga, Komar vol jó és és már ekkor elkezdtem a közúton való kölekdést. De hogy lehet valakit ismeretlenül degradálni.”
 • 29. autósnő 2012. május 26. 19:57
  „Kedves Mankapunka! Én nem sértegettelek Téged, nem is ismersz, nem vagyok egy hencegő típus, a 35 éves vezetési gyakorlatom nem vagdalkozás, hanem tény. Lehet hogy Te szellemileg az óvodás szinten vagy, de ki mernék állni Veled szemben egy versenyre! Nem én mondom, hanem akik engem ismernek (hivatásos gépjárművezetők több millió km vezetési gyakorlattal, gépjármű oktatók) azok mondják, hogy nő létemre nagyon jól vezetek és jó érzékem van hozzá, erre születni kell, ahogy érzem az autót, és nekem a vezetői engedélyem nem libáért adták.
  Nem beszélve arról hogy a 35 év alatt bejártam nagyon sokszor egész Európát, sőt még Svédországban a rokonaim a jeges tanpályára is elvittek, azzal a céllal, hogy majd megtanítanak a jeges úton vezetni. Mikor végig mentem a pályán, elállt a szavuk, és mondták, hogy még Ők tanultak tőlem. Szóval nem vagyok szőke, buta, törődj bele hogy van olyan nő, aki tud úgy vezetni mint egy férfi! Hál istennek a baráti körömben elismerik a vezetési tudásom és gyakorlatom! Ezzel a témát befejezettnek tekintem! További szép napot!”
 • 28. Mankapunka 2012. május 26. 16:28
  „Goldman Szép volt a holttér megállapításod,amiről eddig szót sem ejtettél,csak a tükörről. Szép volt,most próbálsz magyarázkodni.

  HoHo meg az a típus,aki egy üres körforgalomba belépés előtt is megáll 0-ra,és indul újra.

  Goldman és az autósnő,akitől rettegni kell az úton. Aki már azzal vagdalkozik,hogy vezet 30-35 éve,az már régen rossz. Olyan,mint az óvoda,hogy ki tud nagyobbat mondani.”
 • 27. Lacee86 2012. május 26. 13:32
  „Én ott dolgozom alig 1-2 házzal arrébb, ahol a baleset történt. Nap mint nap át kell mennem a főúton ott a vasúti átjáró előtt nem sokkal, hát katasztrófális a helyzet... Sokszor hatalmas sor van, ha mész át az úton, nem látod egyszeűen, h a másik sávban jön-e valami, hogy a vasúti átjáró előtt a kereszteződésben előző idióta barmokat már ne is említsem... Az út minősége meg rossz. Nem tudom, hány embernek kell meghalni még ahhoz, h ezt a rohadt elkerülőt megépítsék végre... Csornán a közlekedés lassan rosszabb lesz, mint Pesten. :/
  A nénit nagyon sajnálom, nyugodjon békében. Nem a kamionost kell hibáztatni, az egymásnak eséssel meg nem hozzuk vissza az elhunytat...”
 • 26. Goldman 2012. május 26. 11:55
  „externet1: természetesen sajnáljuk az eseményeket. Személy szerint köszönöm, hogy beírtál ide. A holttérbeli igazság megállapításának és egyéb dolgoknak a kiderítése nem a mi dolgunk csak mondjuk itt a magunkét.
  Kitartás és ne csüggedj. A baleset után gondolatban fel kell dolgozni az egészet. Az ember hirtelen nem is tudja mi történt, lehet, hogy csak egy hét elteltével jön rá, hogyan is történt az egész. Szar ott az egész az átjáróval együtt.
  Remélem kanyarodáskor folyamatosan figyelted a jobb tükröt, mert ennek a megállapítása lesz a döntő.

  Mankapunka: tudod kisfiam, 30 éve vezetek 7.5 t-nál nagyobb járműveket. Te a kis minibuszoddal és a volános szaktudásoddal számomra kevés vagy.
  Iratkozz be tanfolyamra....ha olvasni is tudnál akkor nem írnál”
 • 25. autósnő 2012. május 26. 10:44
  „Tisztelt Olvasók és Hozzátartozók!
  Nagyon sajnálom a történteket. Annyit szeretnék Önökkel tudatni, hogy személyesn is ismerem a kamin sofőrjét, bejárata több eseben egész Európát eddig hál Istennek Balesetmentsen. Biztos megviselte ez az eset, de a hozzátartozójukat nem hagyja magára, anyagilag segíteni fogja, bár ez nem pótol egy ember éltet, csupán a gépkocsivezető emberségességére vall. Még a rendőrségi vizsgálat ki de deríti hogy ki volt a hibás, addig kár lenne elítélni. Én magam is 35 éve veztek, talán a gyakorlatomnak és szerencsémnek köszönhetem, hogy eddig még nem okoztam kárt senkinek. Sajnos az autós társaim ha közlekednek, ki vannak téve mindenféle veszélynek. Még egyszer nagyon sajnálom és együtt érzek a hozzátartozókkal, nem lesznek magukra hagyva ebben a nagy fájdalomban.”
 • 24. externet1 2012. május 26. 09:19
  „Tisztelt olvasók!

  Nagyon sajnálom, ami történt nem is tudom hogy fejezzem ki, amit érzek és a hozzátartozok fájdalmát hogy tudom enyhíteni. Részvétemet, együttérzésemet szeretném kifejezni az elhunyt családjának. Jelen esetben minden szó kevés. Gyötör az önvád !! Kérek mindenkit vegyék figyelembe ,hogy nem szándékos a cselekmény.Tilos jelzést kaptunk meg kellet állnunk én másodikként álltam a kamionnal. Közben figyeltem ,tolatás volt a vasúti pályán. Abban a feltevésben voltam, hogy a tolatás elhúzódhat és a 4.5 óra vezetési időm letelik ezért akadályozva leszek a továbbhaladásban. Jobb oldali bekötő utat meglátva gondoltam itt kiveszem a pihenő időt. Bekanyarodás előtt meggyőződtem arról ,hogy nincs semmi akadálya a bekanyarodás megkezdésének. Előttem sem és a tükörben sem láttam senkit és megkezdtem a kanyarodást. Mozgásban voltam a járműszerelvénnyel, amikor bekövetkezett tragikus esemény, amiit lelkileg nem lehet feldolgozni. Kérem vegyék figyelembe az eset összes körülményeit, különös tekintettel Csorna város vasúti átjáró veszélyes forgalmi helyzetére.


  feldolgozni,amit lelkileg nem tudok feldolgozni.”
 • 23. HoHo 2012. május 26. 09:04
  „19. Mankapunka, 22. tovari Igazatok van. Az a természetes dolog, ha egy kamionos eltapos egy biciklist és ti azon vitatkoztok láthatta-e vagy sem meg ki volt a hülye. Megölte és kész!!! Ha nem volt biztos a dolgában szált volna ki és nézte volna meg. Ő egy ember volt és nem egy játék. Nagy idióta vagy mankapunka.”
 • 22. tovari 2012. május 26. 07:06
  „tetszik, hogy mindig jön egy okoska, aki megmondja a tutit hogy mit csináljon ne csináljon a kamionos
  hiányolom még a már megint a biciklisek betegségben szenvedőket”
 • 21. Jerry 2012. május 25. 22:18
  „Sajnálatos a baleset, részvétem a néni családjának.Sajnos ,ez a vasúti átjáró már a80-as években is ilyen volt.Akkor még működött a MOFÉM,aminek a dolgozói bizony sokszor várakoztak a sorompónál és késtek el a munkából. Már akkor felvetődött egy felül vagy aluljáró megépítése.Az aluljáró nem volt kivitelezhető a talajszerkezet miatt.A felüljáró viszont az út kanyarulata és a környező épületek miatt csak olyan nagy munkáéval járt volna,ami miatt a 86-os főútnak elterelőt kellett volna építeni és a vasútvonalat is leállítani,amikre az akkori gazdasági helyzetben nem is pénz inkább szándék nem volt.Ahogy arra sem volt,hogy legalább a gyalogos forgalom részére egy felüljárót építsenek a vasút fölé a gyalogosok biztonságos átkelése végett.Ennek szükségességét addig vizsgálgatták,míg a MOFÉM bezárt és az ott lévő néhány ház lakosai miatt már nem volt érdemes ekkora beruházásba kezdeni. annyira nem, hogy még gyalogjárdát sem csináltatott a városi műszaki osztály,az ügyben felelős szerv./Ez a szerv aláírta viszont városi műfüves pálya szükségességét/A dolog érdekessége, hogy az elkerülő úról a döntés,a tervek azóta készen vannak, többször átdolgozták,amit most még kb 300 millióért újra rajzolnak.Ebben azonban nem szerepel a 86.os főúton vasúti átkelő biztonságossá tétele, gyalogos felüljáró tervezése,csak a kamion forgalom elvezetése a városkörül.Csak mert ugye legfőbb érték az ember, addig,míg adófizető.”
 • 20. Megakrieger 2012. május 25. 21:56
  „nem kellene a nyilvánvaló hülyeségekhez ennyire ragaszkodni, de te tudod.

  részvétem”
 • 19. Mankapunka 2012. május 25. 18:09
  „Goldman

  Annyi közöd van hozzá,hogy erről tartasz disszertációt.
  Jobbra kanyarodáskor nem nézek bele a jobb oldali tükörbe,hanem előre bepásztázom a teret,mert utána,úgyis holttérbe kerül az a rész,amin a néni el el lett ütve.

  Ilyenkor nem kell az elsőbbségről lemondani,így nem kevered magad bajba. Mondom,lerosálom,hogy nekem van biciklivel elsőbbségem KRESZ szerint,ha a gyakorlat teljesen más. Mondom,tartsad csak magad hozzá,de nekem inkább jobb a békesség,meg legalább a kanyarodó mögöttes forgalmat is segítem,mert nem kell 0-ra megállnia a sornak,ha beengedem a kanyarodót.

  Tudom,ez sok embernek nehéz,mert csak magára gondol,mert így nevelték.”
 • 18. Goldman 2012. május 25. 17:18
  „17. Mankapunka: mi közöm hozzá?

  A nick nevem normális elolvasását ajánlom figyelmedbe. Természetesen te mindenben azt hiszed, hogy neked és csakis kizárólag neked van igazad. Nos a 3.5 t feletti járművek vezetőinek a vizsgáztatásán ha valaki (maradjunk ennél a témánál) jobbra kanyarodásnál nem néz bele a jobb tükörbe az már maga a bukás.
  Reménykedem benne, hogy te nem vezetsz ilyen járművet és nem is akarsz vezetni, mert nagyon gyorsan úgy járhatsz, mint a cikkben szereplő.
  Amúgy is figyelmedbe ajánlom a kanyarodás szabályait. Mivel te Győrben vagy és közlekedsz, soha ne nézz el jobbra kanyarodáskor jobb oldalra illetve az autó jobb háta mögé, mert ha ezt megteszed, akkor soha a büdös életben nem fogsz elütni egy szabályosan közlekedő, egyenesen haladó kerékpárost a kerépársávjában haladva.

  Iratkozz be újra a Kreszre. Aki csak frissíteni akarja a tudását az kedvezményt kap.”
 • 17. Mankapunka 2012. május 25. 16:28
  „http://kamion.postr.hu/

  Olvass bele egy kicsit.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl drága nekik a kovácsoltvas kerítés

Önerős beruházások előtt áll a rábaszentandrási önkormányzat. A temető kerítését építik át, és… Tovább olvasom