Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Súlyos baleset a csornai termálban - kisfiú életveszélyben

Csorna - Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt – lapunk tegnapi írása nyomán – eljárás indul a pünkösdhétfői termálbaleset ügyében Csornán. A gyermekre rádőlt kaput valaki elmozdította eredeti helyéről, ezért nem volt rögzítve.


– Jelenleg ismeretlen tettes ellen indítottunk eljárást foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt – kezdte a gyors adatgyűjtés eredményeinek ismertetését Kiss József alezredes, csornai rendőrkapitány.

Pünkösdhétfőn, nem sokkal a csornai termálfürdő zárása előtt egy füves területen rúgta a labdát egy óvodáskorú helyi kisfiú. Kiss alezredes elmondása szerint játék közben felkapaszkodott az ott álló kisméretű, vas labdarúgókapura, ami néhány himbálózást követően a gyermekre dőlt. A baleset után a gyermeket a szülők a csornai kórházba szállították, ahonnan mentő vitte a megyei kórházba.

A kapu eredetileg egy homokos pálya szélén, közel hetven centiméteres vasakkal volt rögzítve, ám a helyszínelés során kiderült, a baleset előtt egyelőre ismeretlen személy a füves területre vitte...


Visszakerültek: A futballkapuk ottjártunkkor már a helyükön voltak.
Visszakerültek: A futballkapuk ottjártunkkor már a helyükön voltak.

– A kaput a füves területre vélhetően már nem rögzítették le – mondta a csornai rendőrkapitány. Hozzátette, a rögzítés mikéntjét és az esetleges felelősség kérdését jelenleg vizsgálják. Kiss József alezredes elmondta, a továbbiakban szakértőket is bevonnak a nyomozásba.

A fürdő illetékese ismételt megkeresésünkre sem kívánta kommentálni a történteket. A győri Petz-kórház a szülők kérésére szintén nem adott tájékoztatást a fiú állapotáról.


 Az ovisok SMS-e

Lapunkhoz érkezett egy SMS-üzenet: „Balinak – akit sajnos egy szörnyű baleset ért – mielőbbi gyógyulást és kitartást kívánunk. Imádkozunk érted, Bali! Minél előbb várunk vissza a Harangvirág csoportba!" Szülők és a gyerekek


Korábban

A kisalfold.hu úgy értesült, hogy súlyos baleset történt a csornai termálfürdőben hétfőn. Információink szerint egy négy-öt éves kisfiú sérült meg, életveszélyes állapotban a győri kórházban kezelik. Úgy tudjuk altatásban tartják, és megfigyelik.

"A rendőrség hivatalos tájékoztatást nem kapott az esetről (sem a termálfürdőtől sem a kórháztól)" - tudtuk meg Kocsis Tündétől. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette, a csornai rendőrség munkatársai a szerdai újságírói bejelentés és kérdések alapján megkezdték az adatgyűjtést, vizsgálják az eset körülményeit. Csütörtök délelőtt a rendőrség szakemberei meghallgatták az édesapát, és az érintetteket.

A kisalfold.hu megtudta, a gyerekre egy 160X120 centiméteres kapu dőlt rá, amikor a fiú belecsimpaszkodott. Majd néhány perccel később, a büfénél lett rosszul.

A rendőrség foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A vizsgálat célja kideríteni azt is, terhel-e valakit felelősség a baleset miatt.

Előzmények

Úgy tudjuk, nem sokkal a fürdő zárása előtt a kisfiú az édesapjával focizott, majd rádőlt egy vaskapu – egyelőre nem tisztázott körülmények közt. Szemtanúk szerint a sérült fiút édesapja vitte be a helyi kórházba, onnan Győrbe szállították. Az orvosok nem adtak tájékoztatást a gyermek állapotáról, az ügyről a fürdőben sem nyilatkoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi nap a Király-tó Óvodában

Kapuvár - Péntek délután családi napot tartottak a kapuvári Király-tó Óvoda és Bölcsőde lakótelepi… Tovább olvasom