Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Stagnálás után gyarapodó ovislétszám Mihályiban

Nemrégiben fejeződött be a hatvan éve óvodaként működő mihályi intézmény történetének legnagyobb mérvű felújítása.

Az egykori lakóépületre közel tizenegymilliót fordított a községháza. Megújult a településen az iskola is, továbbá az Árpád utca és a temető.

A napokban fejeződött be a mihályi óvoda felújítása. Mintegy tizenegymillió forintból nemcsak új külsőt kapott a patinás intézmény, de belülről is megújult az óvoda.

Az 1800-as években épült lakóház egykor kétszintes volt, ám a felső szintet lebontották és több mint hatvan éve gyermekzsivajtól hangos az épület. Az udvarán egy évszázados platán áll, melynek lombja alatt egykoron a Dőry család tartott szabadtéri komolyzenei hangversenyeket.

Egykor kétszintes lakóház volt a jelenlegi óvoda.
Egykor kétszintes lakóház volt a jelenlegi óvoda.

Az óvoda külsejében újra felidézi az elmúlt évszázadok stílusjegyeit: a nyílászárók és a környezet felújításával nyerte vissza régi formáját. Az épületen idáig nem volt ilyen mértékű felújítás. A költségekből 8,2 milliót pályázaton nyertek a mihályiak. Új tetőt és előteret is kapott az épület, belül pedig új bútorokkal gazdagodott a felszerelés.

Az intézményben jelenleg 29 gyermekre felügyelnek – ez a szám évek óta stagnál. Ám a létszám év végéig bővülni fog. A mihályi óvoda társulásban látja el feladatát a cirákival (15 gyermek) és a kisfaludival (14). Örvendetes, hogy mindegyik intézmény létszámemelkedésre számít az év utolsó hónapjára.

Az óvodában jelenleg 29 gyermekre felügyelnek.
Az óvodában jelenleg 29 gyermekre felügyelnek.

Az óvoda felújítására nyert pályázat mellett hasonló forrásból újult meg a település másik intézménye, az iskola is. Erre az önrésszel együtt 13,2 milliót költött a községháza. A folyosók, a vízrendszer felújítása mellett 1,6 millióból megújult az iskola kettes számú épülete is. Utóbbit a helyi költségvetés állta. Szintén saját forrásból, valamivel több mint 12 millió forintból újult meg többek közt az Árpád utca és a temető is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztés a pásztori otthonban, uniós forrásból

Európai uniós támogatással fejlesztik Pásztoriban a felnőttkorú fogyatékosok otthonát. A fenntartó… Tovább olvasom