Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Sportpályát avattak a Csukás-iskolában

Csorna - Sportpályát avattak a napokban a csornai Csukás Zoltán Szakközépiskolában. A szabadtéri kézilabdapálya pályázati támogatással, vállalkozói segítséggel, illetve az intézmény tanulóinak és dolgozóinak összefogásával valósult meg.
Dr. Kristóf János, az iskola igazgatója elmondta: másodszor avatnak ilyen létesítményt a Csukásban. Az első három évtizedig szolgálta az iskola és a város sportját, ma a Tesco áll a helyén. Amikor a pályát az önkormányzat annak idején eladta, keresték a lehetőségeket. Kapóra jött a Nemzeti Sporthivatal „Hiánypótló pályaépítési" felhívása. A pályázaton 3,4 millió forintot nyertek. Az összeg ugyan a teljes költség felét sem fedezte, de jó alap volt a beruházás elindításához. A pálya elkészítése végül 7 millió 670 ezer forintba került. Dr. Kristóf János kiemelte: nagy értéke a kivitelezésnek a példátlan iskolai összefogás. Kivették belőle a részüket az iskola tanárai is. Molnár Csaba koordinálta az építkezést, elkészítette a pályázatot, elszámolt a beruházással. Pozsgai Béla a diákok bevonásával a hálótartó vasszerkezetet szerelte, Kovácsné Őri Margit a parkosítást tervezte és irányította. Számos vállalkozás ajánlotta fel segítségét önköltségi áron. Így valósult meg a terület előkészítése, a pálya aszfaltozása és a világítás is. A beruházást az iskola dolgozói által létrehozott Csukás Zoltán Alapítvány is támogatta.

Sportpályát avattak a Csukás-iskolában

A kivitelezés példátlan iskolai összefogás eredménye: A most elkészült pálya elődjét üzletközpontnak értékesítették néhány évvel ezelőtt. Az új pálya elkészítése 7 millió 670 ezer forintba került.

Sportpályát avattak a Csukás-iskolában

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az iskola épületébe költöztetik az óvodát

Jobaháza - Az önkormányzat hasznosítja az iskola egykori épületét. A tervek szerint az óvodát… Tovább olvasom