Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Sportos fejlesztést alapoznak a helyi cégekre Csornán

Klubépülete fejlesztésére készül a Csornai Sportegyesület (CSSE).

Folytatnák a nyílászárók cseréjét és két új öltözőhelyiséget is kialakítanának. Mindezt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) támogatásával, a társasági adókedvezmény (taoprogram) kihasználásával.

Családi János, a CSSE elnöke lapunknak elmondta: sportfejlesztési programjuk tartalmazza az öltöző korszerűsítését. A felújítás keretében a korábban már megkezdett nyílászárócseréket kívánják folytatni. Így tizenkét darab új, hőszigetelt nyílászárót építenének be. Ezzel a téli fűtésköltségeket is csökkentenék. A megnövekedett gyereklétszám és a tavaly átadott műfüves pálya kihasználtsága folytán, az egyre nagyobb igények következtében két új öltözőt is kialakítanának. A klubépületet a nyugati oldalon, külön bejárattal toldanák meg. Az egyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség taoprogramjához nyújtott be pályázatot. Az építkezésen, felújításon kívül a CSSE személyi jellegű ráfordításokra – edzői kar költségei, utánpótlás-nevelés utazási és étkezési kiadásai –, valamint eszközbeszerzésekre, gyepszellőztető gépre, öltözői padokra is pályázott.

Ezekhez az önerőt saját forrásból, támogatásokból biztosítanák.

A felújítás-bővítés költsége az előzetes árajánlatok alapján 8 millió forint lenne, aminek önrésze 2,4 millió forint. Ezt az összeget a város képviselő-testülete biztosítaná Csorna költségvetéséből, mivel az épület önkormányzati tulajdonban van. A pályázat elbírálása augusztusban várható, a kivitelezéssel a tervek szerint jövő tavasszal vagy nyár elején végeznének.

– Tavaly LEADER-forrásból már elkezdtük az épület korszerűsítését, akkor az ablakok egy részét cseréltük ki és egy klubhelyiséget hoztunk létre, ezzel is gyarapítva a város vagyonát – fogalmazott Családi János. – Ahhoz, hogy az MLSZ támogatását élvezzük, szükség van a cégek, vállalkozások együttműködésére. Ők ajánlhatják fel ugyanis társasági adójuk egy részét sportcélú fejlesztésekre, melyekkel csökkenthetik kiadásaikat. Amennyiben december végéig sikerül a szükséges felajánlásokat összegyűjteni, lehetőséget kaphatunk a labdarúgó-szövetségtől. Addig a város képviselő-testülete mint tulajdonos határozatban adta hozzájárulását az épület alakításához, bővítéséhez.

Olvasóink írták

  • 1. kultura 2013. július 03. 16:30
    „Nem arról volt szó hogy megépül a műfüves pálya és attól kezdve annak a bevételéből finanszírozza magát a CSSE ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogorvost keresnek Csornán

A sokadik pályázati kiírás sem volt eredményes, a város önkormányzata nem talált fogorvost a négyes… Tovább olvasom