Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Sportcsarnokra várva

Kapuvár - Csökkenő önkormányzati támogatással és elmaradó fejlesztésekkel számolhat Kapuvár sportélete. Az idén 2,2 millióval szűkített támogatás ellenére világ- és Európa-bajnoki érmeket hoznak a sportolók a Rábaközbe több ágban is.
Kapuvár képviselő-testületének legutóbbi ülésén tárgyalták a város sportéletéről szóló beszámolót. Ebben a tömeg- és a versenysport feltételeit, eredményeit, valamint a várható fejlesztéseket ismertették. Ez utóbbiak jó része – tekintettel a városi büdzsére – vélhetően elmarad és a sportélet támogatására is kevesebb jut az elmúlt években megszokottnál. Míg tavaly a teljes kapuvári sportra 10,8 millió forint jutott, addig az idei költségvetésben már csak 7,6 millióra számíthatnak a sportolók. Ezt nemrég még egymillióval megfejelte a városháza. A Kisalföld információi szerint az egymilliót a KSE kérte.


A legnépesebb a labdarúgók mezőnye

A helyi versenysport legfőbb bázisa a Kapuvári Sportegyesület (KSE), melynek hat szakosztályában közel kétszázhúsz versenyző sportol. A legnépesebb, hatvankilenc fős a labdarúgók mezőnye. Tavalyi legjobb eredményük a felnőttcsapat tizedik helye az NB III-ban. Az ifjúságiak a tizennegyedik, a serdülők a tizenharmadik helyen végeztek. A helyi sportvezetők legfőbb célkitűzése az utánpótlás nevelése, amelyről a városban a Nebuló Sportegyesület gondoskodik. Holanek Zoltán vezetésével vagy félszáz kisgyermek kergeti a labdát.

A Diamant művészetitorna- és táncszakosztály immár az Egyesült Államokban is öregbíti a kapuvári sport hírnevét, a hatvanhat táncos közül többen már világ- és Európa-bajnoki éremmel tértek haza.


A legnagyobb múlt a kézilabdásoké

A sportegyesület egyik legnagyobb múltú szakosztályát a kézilabdások alkotják. Huszonnégy sportolójuk a megyei bajnokságban szerepel, ám megfelelő fedett csarnok híján nem tudnak továbblépni. A KSE karateszakosztályában harmincegy versenyző gyakorolja a rúgásokat-ütéseket, ők szinte minden versenyről éremmel térnek haza. A nagy hagyományokkal rendelkező hajómodellezők kilencen járják az országos bajnokságokat.

A KSE legfiatalabb szakosztályát a lóbarátok alkotják, akik idén is nagy sikerrel mutatkoztak be a második lovasnapon.

A közelgő, októberben megrendezendő tokiói világbajnokság kapcsán szinte kihagyhatatlan Kapuvár sportéletéből a Lakótelepi Sportegyesület, melynek egyik karatésa, Bak Tamás ott lesz a rangos világversenyen. Egyesületük az idei országos ranglistán az első.

A város sportjának változatosságát erősítik a fertőszentmiklósiakkal együtt versenyző sakkozók, a Csornára átjáró tekézők és a Bázis Sportlövész Egyesület és a nemrég újjáalakult asztaliteniszezők is.
A város tömegsportja is egyre több mozogni vágyót vonz a különböző rendezvényekre, így többek közt a drogmentes futásra, a városi kispályás labdarúgásra és a városi röplabdára is.


A tömegsport vonzásában

A testületi ülésen azonban elhangzott: a városnak több olyan létesítményre lenne szüksége, mellyel nemcsak a verseny-, hanem a tömegsport is nagyobb közönséget vonzana. A már évek óta napirenden lévő városi sportcsarnok építése vélhetően évekre elhalasztódott a büdzsé szűkös volta miatt. A műfüves labdarúgópálya és a fedett tanuszoda létesítésére pályázati pénzt várna a városháza. Kisebb fejlesztések a jövő évben várhatók, szó van egy minigolf- és két teniszpálya építéséről.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kevesebb is több a bezárásnál

Olvasói SMS - Turi György polgármester reagál olvasónk kérdésére. Tovább olvasom