Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Sportcsarnokpályázat hatodszor

Az idei megszorítások Enesét sem kerülik el, ezért az elkövetkező hónapokban az intézmények működtetésére fektetik a fő hangsúlyt.

Az idei megszorítások Enesét sem kerülik el, ezért az elkövetkező hónapokban az intézmények működtetésére fektetik a fő hangsúlyt. Ebben az esztendőben hatodszor is benyújtják pályázatukat a sportcsarnok építésére.

Mesterházy József a harmadik választási ciklust kezdte meg tavaly októberben a közel ezernyolcszáz lelkes Enese polgármestereként.

– Szeretem a munkámat és éreztem az emberek bizalmát – válaszolta az újbóli megmérettetés okát firtató kérdésre. Úgy vélte, eredményesen zárult az elmúlt esztendő és változatlanul nagy erőbedobással szeretne dolgozni a jövőben is.

Az elvégzett feladatokat öszszegző lista élére az útfelújítás került, hisz három utca egy kilométernyi burkolatát sikerült rendbe tenni 2006-ban. A temetőben kisebb renoválásokat korábban is végeztek, ám a ravatalozó teljes rekonstrukciója is a mögöttünk hagyott esztendőben történt meg. Megújult az óvoda belső tere, a vizesblokk, a villamos vezetéket kicserélték, befejeződött a pince felújítása is. A Hunyadi utca meghosszabbításában huszonnégy építési telket alakítottak ki. A közművek elkészültek, a murvás út építését megkezdték. A házhelyek értékesítése folyamatban van. Azonkívül gondot fordítottak a település rendjére, a parkosításra, virágosításra.

– Pályáztunk egy Európa park és ötödször a sportcsarnok építésére, sajnos nem jártunk sikerrel – tette hozzá a település vezetője.

– Eredményes volt viszont az önhikis pályázatunk, amelyen 31,5 milliót, útépítésre 7 milliót, céde- pályázaton 3,25 millió forintot nyertünk, hogy csak a nagyobb összegeket említsem. Mesterházy József szerint a megszorítások Enesét sem kerülik el. Ezért ebben az évben az intézmények működésére fektetik a hangsúlyt, mivel csökken a normatíva, ugyanakkor a közüzemi díjak emelkednek. S ez nehéz helyzetet teremt az önkormányzat számára. A megyei pedagógiai intézet felmérése függvényében döntenek – várhatóan márciusban – a szükséges iskolai változtatásokról. Az idei terveket tíz pontban foglalta össze a polgármester. A felsorolásban szerepel – többek között – buszvárók építése, az aszfaltozás folytatása, újbóli pályázat benyújtása a sportcsarnokra és az Európa térre, valamint egy iskolai étkező építésére. Tovább szépítik a környezetet, faluszépítő egyesületet alakítanak és fesztivált is szerveznek idén a településen.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindentudó vízórák

Az üzemmérnökség vezetőjétől megtudtuk, hogy a beépített mérők az eddigi tapasztalatok alapján beváltak, ezért a Pannon-Víz zrt.-hez tartozó településeken az elkövetkező négy év során az összes vízmérőt lecserélik. Idén Csornán folytatódik a csere – Kis-Csornán már elvégezték a munkát –, most a 85-ös főúttól északra levő terület következik, azután pedig a főúttól délre eső városrész kerül sorra. Tovább olvasom