Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Sörrel ünneplik a cseh vendégeket

Cseh sörnapokkal ünnepli Kapuvár hétvégén, hogy az itt vendégeskedő turisták fele Csehországból érkezik a termálfürdőbe. Erősödik a kerékpáros-turizmus is, a városháza pedig gazdasági alapokra helyezné a testvérvárosi kapcsolatot.

Az elmúlt két-három év statisztikái alapján úgy tűnik, Kapuvár kiemelt figyelemben részesül a cseh turisták körében, hiszen turisztikai szakemberek szerint az itt vendégeskedők több mint fele a sör hazájából érkezik, jobbára a termálfürdőbe, ám erősödik a kerékpáros-turizmus is. A csehországi testvérvárosi kapcsolattal rendelkező rábaközi kisváros már a gazdaság területén erősít. A kulturális és turisztikai kapcsolatokat a hét végén sörfesztivállal ünneplik.

– A diplomáciai, majd később a személyes kapcsolatfelvétel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy városunkban ilyen mennyiségű cseh vendéget köszönthetünk – fogalmazott a Kisalföld kérdésére Hámori György polgármester. Hozzátette, a csehországi Jesenik fürdővárossal tavaly megkötött testvérvárosi szerződés egy többéves együttműködés csúcspontjaként is értelmezhető. – Tudatosan építjük ezeket a partnerségeket, Jesenik egy Kapuvár nagyságú fürdőváros, melynek tapasztalatai hasznosak lehetnek a Rábaközben is – mondta a polgármester (Jesenik tavaly a 127. fürdőszezonját nyitotta). A kapcsolatok kiépítésében nagy szerepet játszott a budapesti nagykövetség is, mely a hét végén ugyancsak képviselteti magát Kapuváron.

Cseh sörnapok: A fürdőt a csehek, a sört a rábaköziek kóstolhatják.
Cseh sörnapok: A fürdőt a csehek, a sört a rábaköziek kóstolhatják.

A turisztikai kapcsolatokkal nincs is gond Kapuváron, az itt vendégeskedő turisták több mint fele érkezik a sör hazájából, melyet Szücs Kálmán, a Flóra termál üzemeltetője is alátámasztott. – A cseh vendégek (is) kifejezetten a termálvíz miatt érkeznek – fogalmazott az ügyvezető. A Flórával szomszédos kemping vendégei (évente 3000 körüli létszámban) közül többen német állampolgárok, a cseh vendégek a Hany Istók Kerékpáros Centrumot is nagy arányban látogatják.

Cseh sörnapok
Háromnapos cseh sörünnep lesz Kapuváron a hétvégén, melynek kiemelt programja lesz a jesenikiek vendégjátéka. A cseh sörnapok péntek délután öt órakor kezdődnek a kapuvári várárokban, ahol közel 30-fajta cseh kézművessörrel várják ezen ital szerelmeseit. A háromnapos programban napközben helyi és cseh művészeti csoportok mellett este bállal és sztárvendégekkel várják a sörnapok vendégeit.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeverekedett három férfi egy kapuvári pizzériában

Az eseményeket két baráti társaság szóváltása, dulakodása előzte meg. Tovább olvasom