Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Sorra újítják fel a kritikus útszakaszokat Rábaközben

A csornai főútfelújítás után folytatódik a megyei útrekonstrukciós program. Az útépítők Belednél, Kapuvár közelében, Rábcakapin és Acsalagnál dolgoznak majd.
 
Határidőre, azaz november végére befejeződött a 86-os főút felújítása Csornán. A Bartók Béla utcában a vasúti átjárótól a Szent Antal-temetőig, illetve a keleti körforgalomtól északi irányba kapott új burkolatot az út.
Felfestették a burkolati jeleket, elvégezték a tereprendezést. A felújítás idején a Szombathely felől érkező járműveket a belváros felé, az Erzsébet királyné utcán keresztül terelték. A hatalmas kamionforgalom természetesen nem tett jót az utca burkolatának. A Korona Centernél például éppen a gyalogátkelőnél szakadt be az út. A beruházást végző cég itt is kijavította a hibákat.

Az acsalagi bekötőútra ráfér a felújítás. Keskeny is, gödrös is és toldozott-foldozott.
Az acsalagi bekötőútra ráfér a felújítás. Keskeny is, gödrös is és toldozott-foldozott.

A 86-os főút rekonstrukciója a megyei útfelújítási program keretében valósult meg. Az 1,8 milliárd forintos keretből összesen huszonhárom szakasz újul majd meg. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, a megye útügyi biztosa a Kisalföld érdeklődésére elmondta: Csorna után folytatják a 86-os főút rendbetételét, ezúttal Beled térségében. Sor kerül aztán a szintén rossz acsalagi bekötőútra és a Rábcakapin átvezető útra is. Munkagépek dolgoznak majd Enese és Rábacsécsény között a hídig, illetve ugyancsak Enese felől Győrsövényház irányába. Ezek mellett a Kapuvárt Tőzeggyármajorral összekötő utat is felújítják az úgynevezett osli kanyarban, valamint a 83-as főutat a gyarmati átkelési szakaszon. „A munkákat az időjárástól függően ütemezi a kivitelező. Lesznek olyan szakaszok nyilván, melyek felújítását már csak jövőre kezdik el" – tette hozzá a képviselő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A káosz kikezdte a vállalkozók türelmét

A megrendelt 204 ezer online pénztárgépből az idén jó, ha 30 ezret üzembe helyeznek. Tovább olvasom