Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Sorra kapja a népdalénekes az aranyakat

Dalos leányukra büszkék a rábacsécsényiek. Gombás Veronika hetedik osztályos. Sorra szép eredményeket ér el a különböző népzenei, népdaléneklési versenyeken.
Gombás Veronika igazi büszkesége a rábacsécsényi általános iskolának. Népdaléneklésben jeleskedik, országos versenyeken ér el kiváló eredményeket. Kutasné Szabó Piroska és Horváth Krisztina, az iskola tanárai készítették fel a versenyekre.

Gombás Veronika a „Tiszán innen, Dunán túl
Gombás Veronika a „Tiszán innen, Dunán túl" versenyen.

Május elején például Budapesten, az Apáczai Tankönyvkiadó országos döntőjén második lett. Néhány nappal később a Néprajzi Múzeumban, a „Tiszán innen, Dunán túl" országos népdaléneklési minősítő versenyen szóló kategóriában kiemelt arany minősítést ért el. Moldvai népdalcsokrot énekelt. Május közepén ugyancsak a fővárosban, a Bartók-emlékházban a „Fehér galamb" országos népzenei verseny döntőjében két kategóriában szerepelt. A citera és ének csoportban arany fokozatú minősítést kapott rábaközi dalcsokrával. A kitűnő előadást meghívták a szeptember 25-én tartandó Bartók-emlékműsorra. Ugyanitt szólóének kategóriában szintén arany fokozatú minősítést szerzett, gyimesi dalcsokrot adott elő.

Gombás Veronika korábban is szép eredményeket ért el a különböző megmérettetéseken. A diáklány elmondta: a későbbiekben is szeretné kamatoztatni már megszerzett tapasztalatait és tehetségét. Jövőre, nyolcadik osztályosként pályát választ. Mindenképpen olyan irányban tanulna tovább, ahol a zene, az ének főszerepet kaphat életében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Kapuváron és Csornán

Kapuvári kirendeltség (ügyintézés helye: 9330 Kapuvár, Szt. István király u. 2., tel.: 96/242-688). Tovább olvasom