Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Sorompótörők: két kamionost fogtak Csornán

Csornán a Bartók Béla utcai vasúti átjáróban rendszeresen előfordul, hogy letörik a félsorompót.

Böröcz Péter őrnagy, a csornai kapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője arról számolt be, hogy a közelmúltban két kamionost is elkaptak. Mindkettőt lakossági bejelentés alapján.

„A kamionosok tudják, hogy a tilos jelzés ellenére hajtanak az átjáróba – mondta. – Ezzel a közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt követnek el. Jellemző egyébként, hogy nem is állnak meg ezután és továbbmennek. Munkánkat segítik az átjáróknál elhelyezett kamerák is, a felvételekkel ugyanis még a jármű vezetője is beazonosítható. Legutóbb két esetben is állampolgári bejelentés érkezett, így sikerült a várostól tíz kilométerre a két járművet ellenőrizni."Böröcz őrnagy hozzátette: bírósági eljárást indítanak a kamionsofőrök ellen, akik a biztosíték letétele után indulhatnak tovább. Távollétükben folytatják le az eljárást, általában pénzbüntetést kapnak.

Olvasóink írták

 • 8. Jerry 2011. június 20. 08:17
  „pancser,megint hű vagy nevedhez.azt a vasúti átjárót már régen meg kellett volna oldani, felül vezetni el a forgalmat.Na és azt is tudod, hogy amig a felüljáró épül, addig hol vezetik ela vasúti és közúti forgalmat.Hova költöztetik az ott lakókakat, miből kártalanitják őket,Ugyanisa nnó készült egy felmérés, amely alapján a felüljáró a MOFÉM keritésétől egézsen a Bartók Béla uton lévő építőanayag telepen túl nyúló terüeltet elfogllaná,mivel nagyon magasnak kel lennie,az elektromos vezetékek miatt, azon kívűl egy kanyar is van az út vonal vezetésében. Elkerülő útra mneg nincs lehetőség,Aluljáró a talajszerkezet miatt nem lehetséges.Ezért az egyetlen megoldás egy külön elkerülő út megépítése,ami délről ekerülia város ésa 86 .os forgalmát Szilsárkány elött bevezeti újar a főutra, majd Szárföld elött vissza a 85-ösre.Ez régi terv volt, amit a fidesz önkormányzat lesöpört,és újat terveztetett, aminek eredménye az enesei elkerülő építése.Amia vasúti átjárón áthaladást jelenti, a piros jelzés esetén nem szabad már a sinekre hajtani,a sorompó késleletetési ideje azt jelenti, hogy a térköz kiürülhessen.Nincs semmilyen mentsége a nak,aki a sorompót letöri.Tessék uújra elolvasni a KRESZ-t,Zsófinak is,”
 • 7. turtle 2011. június 18. 15:01
  „Szerintem meg nem kell semmiféle felül vagy aluljáró, hanem az elkerülő utat kellene már végre elkészíteni.”
 • 6. pancser 2011. június 17. 18:23
  „CsakZsófi igazad van, volt szerencsém majdnem ilyet látni. Abban is igazad van, hogy azt a vasúti átjárót már régen meg kellett volna oldani, felül vezetni el a forgalmat. Csak hát Csorna valamilyen oknál fogva mindenről lemarad!”
 • 5. Star-Spangled 2011. június 16. 17:52
  „Zsofikanak majd jon a GYESEV!:)))))”
 • 4. miracle 2011. június 16. 09:01
  „CsakZsófi
  Félsorompó van, nem?
  Ha már félig benn van és közben lecsukódik az ő sávját nem zavarja már.
  Amúgy meg a vörös és a lecsukódás között szerintem van 10-15 mp.”
 • 3. Star-Spangled 2011. június 16. 01:23
  „Piros.akkor ALLJ!!!!!! Kamion,trabant,ect!!!!!”
 • 2. CsakZsófi 2011. június 16. 00:39
  „Hozzátenném, nemrég voltam arra még szabadot jelzett az átjáró, de mire az előttünk haladó kamionos átért volna piros lett, sorompó lefelé, persze hogy letörik...az meg hogy nem áll meg a sínpálya közepén alap..Utána viszont lenne lehetősége az tény...Én nem védem őket, de ne is szidják őket, normális átjáró, aluljáró kellene, hiszen ítélet rossz a sínpálya ott, személyautóval és motorral is nehézkes az átjutás...”
 • 1. blaze 2011. június 15. 21:51
  „Azért érdekelne mekkora mértékű büntetést kapnak ilyen akcióért...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papírt gyűjtöttek az iskoláért

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ tanulói a közelmúltban papírt gyűjtöttek Csornán… Tovább olvasom