Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Sopronnémeti bérlakások az iskola helyén

Talán kissé meglepő, de igaz: Sopronnémetiben, ahol a lakosság lélekszáma a háromszázat sem éri el, szociális bérlakások készülnek a huszonegy és fél milliós állami pénzből.
Sopronnémetiben rendezett, virággal, örökzöldekkel díszített utcák és építkezések fogadják az idegent. Az egyik helyen a katolikus templom „új ruháján" végzik az utolsó simításokat, a másikon egy középületet „szálltak meg" a szakemberek.

Az örömbe csupán azért vegyül némi üröm, mert a lakásokat a volt óvoda és iskola épületében alakítják ki. Na nem azért, mert ezek az intézmények máshová költöztek, hanem azért – és ez a szomorú része a történetnek –, mert megszűntek. Bognár Sándor polgármester szerint az óvoda- és iskolabezárás sajnálatos fejlemény, ugyanakkor a lélekszámot tekintve nem meglepetés, hisz néhány gyerek részére képtelenség fenntartani az intézményeket.

De miként jutottak bérlakásokhoz a sopronnémetiek? Íme a recept: a település önkormányzata még az elmúlt évben pályázott a Belügyminisztériumhoz bérlakások kialakítására. Amint Bognár Sándor fogalmazott, mintegy karácsonyi ajándékként érkezett a hír tavaly decemberben, hogy a szóban forgó pályázaton 21,5 millió forintot nyertek. Szinte nyomban hozzáláttak az előkészületekhez és június elején átadták a munkaterületet az építőknek. A kivitelezés ezekben a napokban is zajlik. Már új cserép fedi az épületet és kialakították a lakásokat is.

Ezek negyvenöt-hatvan négyzetméteresek, másfél, illetve kétszobásak, külön bejáratúak és egyedi mérőkkel – víz, villany, gáz – lesznek felszerelve, nehogy a közösködés miatt legyen nézeteltérés a majdani lakók között. Emellett – nyilván ezt is jó szívvel fogadják a jövendőbeli bérlők – mindegyik lakáshoz tartozik egy-egy melléképületrész. Az építkezés október végére fejeződik be, s a képviselő-testület a szeptemberi ülésén dönt a lakások elosztásának előkészítéséről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc nemzetiség ünnepe

A megyei közgyűlés negyedik alkalommal megrendezett nemzetiségi napját idén Kapuváron tartották. A… Tovább olvasom