Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Sopron felé van Győr?

A város Fő terén, az egykori járásbírósággal szemben álló eligazító térképen felcserélődtek az irányok, a Kapuvárt jelző térkép győri iránya nyugatra, azaz Sopron felé mutat. A hibára egy olvasónk hívta fel a figyelmet.

Lapunk megkérdezte a városháza illetékesét az ügyben. Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, Budai Imre alpolgármesterrel bejárták a tábla környékét, ám annak áthelyezéséről nem született döntés.

A vitatott tábla.
A vitatott tábla.


– Mind a gyalogos-, mind a kerékpáros-forgalom, valamint az autósforgalom rendje megköveteli a tábla melletti kereszteződés, gyalogosátkelő biztonságos láthatóságát. Így ennek az évek óta ott álló útbaigazító táblának az áthelyezésére jelenleg nincsen mód – tette hozzá az irodavezető. Vertetics István hangsúlyozta, maga a térkép teljes mértékben helytálló és a városházára ez idáig még nem érkezett panasz a tábla miatt.

Olvasóink írták

 • 7. Goldman 2012. március 08. 17:17
  „Ehhez hasonló már Csornán is történt, de ott aránylag gyorsan korrigálták.
  Nos ebben az esetben (is) bizony nagy baklövést csináltak. Tuljadonképpen miért is vannak a "szakemberek"?”
 • 6. nemjani 2012. március 07. 19:57
  „Mi lenne, ha a sok hivatali mellébeszélés és szakzsargon helyett ("helyénvaló", "jóváháhagyta", bejárták, jóváhagyták,stb.) az illetékes urak nem egymásra és a paragrafusokra mutogatnának, hanem a józan paraszti észre hagyatkoznának. Feltéve, hogy van. Ami jó, az jó, ami baromság, az baromság, ami működik, az jó, ami nem működik, az nem jó. Mindenféle paragrafus és illetékes osztály nélkül.”
 • 5. alekínyó 2012. március 07. 19:19
  „ha már a tábláknál tartunk,nekem is van egy megjegyzésem: ha gyalogosan akarok átkelni a zebrán a járásbíróság felé,akkor pont az út szélén állva nem látni el Sopron felé egy nagy méretű reklámtábla miatt. én ezt pár éve jeleztem is egy rendőrségi vezetőnek,azt a választ kaptam,hogy a tábla kihelyezését a közútkezelő jóváhagyta. persze nekik tök mindegy,mert nem őket fogják elütni a zebrán...
  ha majd a Vertetics úr egy idegen városban nem tudna tájékozódni ilyen hiba miatt,akkor lehet,hogy majd zavarná a dolog. Így most nem zavarja,tehát nem lesz áthelyezve! Világos elvtársak??? :) " a hivatal én vagyok"...”
 • 4. enesei 2012. március 07. 13:45
  „Magyarul: Forditva van a tábla! Úgyhogy ne meséljünk a "mind a gyalogos-, mind a kerékpáros-forgalom, valamint az autósforgalom" rendjéröl, mert ez nem a hivatali nyelvtörés, az irodavezetés és az aktatologatás helye. Meg kell forditani, és kész. Legközelebb meg akkor ellenörizni, mikor kitesznek valamit. Ha már várost fejleszö irodát vezetünk. A Spigli-sarkon is a Garta felé mutató kiegészitö zöld lámpa a gyalogjárdának jelez. Egy villáskulccsal orvosolni lehetne, hogy az autósok is lássák. Valaki csak illetékes.”
 • 3. enesei 2012. március 07. 13:31
  „"Vertetics István hangsúlyozta, maga a térkép teljes mértékben helytálló..." Az igaz. Akkor mi itt a hiba? Lehet, hogy Györ meg Sopron nincs jó helyen? (Ha megforditánák, akkor a láthatóság sem csorbulna, meg az irányok is helyre kerülnének. És még "helytálló" is lenne. Azaz helyesen tájolt. Elöttem van Észak, hátam mögött Dél.... Ált. isk. 5. oszt. Földrajz. Tudod?!) De azért van ott baj az összeillesztésnél is.”
 • 2. Jerry 2012. március 07. 13:13
  „A probléma az, hogya térkép kihelyezésekor nem történt meg annak tájolása.Azt csak úgy letették, as szabvány /ahogy sikerül/ szerint.Nem gondolták, hogy a térképre elsődlegesen nema helyi lakosknak van szüksége,ők általában tudják, mi hol van a városban,hanem idegeneknek,akik ez alapján szeretnének tájékozódni. A térkép olvasás alapszabálya, hogy a felső széle észak felé, jobb széle keltre, ésa bal nyugatra,alsó meg délre néz.nos egy kézben tatott térképet igy lehet forgatni,egy fixen rögzitettet már nem,azt bizony a lehelyetéskor kell tájolni.Amennyiben azt akkor elmulasztották, és a hibát eddig nem jeleztéka polgármester szerint, két dolgot jelent.Kapuváriak tudnaka térkép után tájékozodni,ezért nem nézték meg,a városi turitsták meg térkép nélkül is tájékozodtaka vendégszeető helyiek pontos tájékoztatása alapján.Persze az is elhet, hogy többször jelezték már a város vezetése felé, hogy hibás a térkép, csak az még nem jutott el az illetékesekhez.”
 • 1. Lasik 2012. március 07. 12:18
  „Fordítsák meg a táblát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer gyújtották meg az építőanyagot

Gyújtogató vandálok okoznak károkat Csornán a Táncsics utcában építkező Káldy Zoltánnak. Az anyagi… Tovább olvasom