Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Sokkal több pénz kellene

Hat és fél millió forint jut a járdák és negyven- kilencmillió az utak felújítására Csornán. Ám azzal minden érintett tisztában van, hogy erre a célra jóval több pénzre lenne szükség.

Csornán az utak, járdák állapota – enyhén szólva is – jócskán hagy kívánnivalót maga után. A gond nem új keletű, a gyalogosok és a járművel közlekedők régóta bosszankodnak miatta. Vannak olyan járdaszakaszok, ahol balesetveszélyes a gyalogos közlekedés a felület egyenetlensége miatt. Nem jobb a helyzet az önkormányzati utak esetében sem.

Természetesen az utak, járdák rendbetételéhez is pénz kell, amiből viszont soha sincs elég az önkormányzatnál. Így aztán továbbra is kevés a remény arra, hogy lényeges javulás történjen ezen a téren.

Petes Mihály, a polgármesteri hivatal főtanácsosa úgy tájékoztatott, hogy az idén például 6,5 millió forintot költhetnek járdafelújításra. A rendelkezésre álló összegből kilenc utcában részlegesen aszfaltréteget húznak a gyalogutakra. Tehát ez azt jelenti, hogy egy-egy járdát nem újítanak fel teljes hosszúságban, hanem csak szakaszosan.
Az utak rendbetételére 49 millió forintot fordíthatnak ebben az esztendőben.

Ebből a pénzből 8400 négyzetméternyi útfelületet borítanak aszfaltszőnyeggel és rendezik a padkát is. A szerencsésnek mondható utcák a Vadász, Sport, Irinyi, Táncsics Mihály, Bem, Ady és Komáromi utca. Petes Mihály szerint a felsorolt helyeken még az idén elvégzik a munkát, a Petőfi Sándor utca külső szakaszára viszont jövő év márciusában kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megelőzés a legjobb gyógymód

A Kapuvári Családsegítő Intézet szakmai rendezvényén a drogfogyasztás és szenvedélybetegségek… Tovább olvasom