Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Sokat, s főleg eredményesen

Számos beruházáson van túl a szilsárkányi önkormányzat. A község szinte valamennyi középülete átesett valamilyen korszerűsítésen.


„Mozgalmas év van mögöttünk, sokat dolgoztunk, s főleg eredményesen" – foglalta össze röviden a falujában történteket Szalai Miklós. Szilsárkány fiatal polgármestere egy éve van hivatalban. Nemrégiben közmeghallgatáson számolt be a helyieknek a községben történtekről. A Kisalföldnek is összefoglalta a fejlesztéseket.

A községházán új kazánházat alakítottak ki Szabó Kálmán irányításával.
A községházán új kazánházat alakítottak ki Szabó Kálmán irányításával.

– Régóta sürgető feladat volt az orvosi rendelő rendbetétele. Sikerült járólapoznunk, festetnünk, kicseréltük a nyílászárókat, szigeteltük a mennyezetet, a fűtéscsöveket és korszerűsítettük a világítást. Gyógyszertárat alakítottunk ki – sorolta Szalai Miklós. – Korábban érintésvédelmi vizsgálatokat végeztek el az önkormányzati épületekben. Az ezeken feltárt hiányosságokat javítottuk. Fát is ültettünk: húsz akáccsemetét a Fő út mentén, ezzel némiképp az utcaképet szépítettük. A községházán korszerűsítettük a fűtést, szigeteltük a mennyezetet.

A polgármester a továbbiakban elmondta: elkezdték az új tűzoltószertár építését. A fejlesztéshez az önkéntes egyesület által pályázaton nyert 400 ezer forintos támogatás jelenti az alapot. Végre megfelelő körülmények között helyezhetik el a tűzoltók felszerelésüket és járművüknek garázsa is lesz.

Roncsné Kiss Mária, a polgármesteri hivatal munkatársa már élvezi a fűtéskorszerűsítés előnyeit.
Roncsné Kiss Mária, a polgármesteri hivatal munkatársa már élvezi a fűtéskorszerűsítés előnyeit.

Jelentős lépés volt a falu életében, hogy a Szabadság és a Kossuth utcákban melegaszfaltos kátyúzást végeztek. Szalai Miklós megjegyezte: maradt még feladat ezen a téren, de egyelőre ennyire futotta.

– Elkészült időközben a kultúrházunk teljes tetőcseréje és rövidesen az ablakok cseréjére is sort kerítünk. Az épület külső vakolása, illetve a könyvtár tetőzetének felújítása a tervek szerint 2014-ben történik majd meg – fogalmazott a szilsárkányi polgármester.


A kultúrház tetőzetét kicserélték, következik a külső felújítás.
A kultúrház tetőzetét kicserélték, következik a külső felújítás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állást keres? – segítünk

A munkaügyi központ kapuvári és csornai kirendeltségének állásajánlatai. Tovább olvasom