Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Sokat költenek a civil szervezetekre

Kisebb-nagyobb összegekkel támogatják az önkormányzatok a helyben működő civil szervezeteket. A pénzt segítségben, a közösség összefogásában kapják vissza.

A Kisalföld körkérdéséből kiderült: az önkormányzatok fontosnak tartják és támogatják a helyi civil szervezetek működését. A községek közül legtöbbet a szanyiak áldoznak, összesen 9,6 millió forintot kap tizenhét egyesületük, csoportjuk. Szilsárkány polgármestere büszkén említette meg: a babáktól kezdve a legidősebbekig bezárólag minden korosztály részesül támogatásban.

A megkérdezett községvezetők mindannyian ismerték: a civilekre, munkájukra, szervezőkészségükre szükség van a településen. Ők azok ugyanis, akikre számítani lehet, akár ünnepségről vagy falunapról, esetleg szervezett szemétgyűjtésről is legyen szó. Az önkormányzatok költségvetési lehetőségeikhez mérten osztják a támogatásokat. Kapnak az önkéntes tűzoltók, a polgárőrök, a dalkörök, a nyugdíjasok s a tánccsoportok.

A rábaszentandrási Vadvirág énekkar is számíthat a települési önkormányzat anyagi segítségére.
A rábaszentandrási Vadvirág énekkar is számíthat a települési önkormányzat anyagi segítségére.

– Komoly összeget költünk minden évben civil szervezeteink támogatására. Szerencsére úgy áll falunk anyagi helyzete, hogy kerül erre a célra is forrás – mondta a Kisalföldnek Szalai Miklós, Szilsárkány polgármestere. – Jár az anyagi segítség sportolóinknak, a tűzoltóknak, az időseknek, a baba-mama klubnak. Fontos ez, hiszen így válik élhetőbbé településünk, mivel valamennyi korosztály megtalálhatja a számára kedves és hasznos elfoglaltságot.

A szanyi önkormányzat 9,6 millió forintot tervezett be a civilek támogatására, a szili 2,6 milliót. Bősárkányban 4,6 millió forint jut a tíz szervezetnek összesen. Ebből 2,3 milliót a futballszakosztálynak utalnak. Bágyogszováton közel 2 millió forinton osztozhatnak a civilek: a sportegyesület, a tánccsoport, a tűzoltók, a polgárőrök, a nyugdíjasok.

A rábaszentandrási önkormányzat költségvetésében 1,5 millió forint szerepel a civil oldalon. Segítik a sportegyesületet, a hagyományőrzőket, a dalkört és még az egyháznak is szavaztak meg támogatást.
A csornai költségvetésben az önkéntes tűzoltó-egyesület mellett összesen 280 ezer forint szerepel. A Timaffy László-néptánciskola működését 804 ezer forinttal támogatja a város, a Pántlika néptáncegyüttes 1 millió forintban részesül. Az Írisz Nyugdíjas Egyesületnek 157 ezer forintot szavazott meg a testület, a Rubato Band zenekarnak 360 ezret. A HétFő Kézilabda Klub 500 ezer forint támogatást kap. A Csornai Sportegyesület „apanázsa" 21 millió forint. Az önkormányzat létrehozta 1,2 millió forinttal a városi civil alapot is, amit rendezvényekre fordíthatnak a civilek.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárra szinte teljesen megújul a falu

Több mint nyolcvanmillió forint pályázati forrásból három beruházás is folyik Himodon. Tovább olvasom