Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Sokan keresik a termelői vásárt Jobaházán

Rendszeresen szervez kézműves- és termelői vásárt jobaházai kertészetében Vörös Bernadett.
Legközelebb vasárnap délután két órától hatig az Ady Endre utca 18/A szám alatt, a Kiskertem kertészetben. A fiatal kertész úgy látja, egyre nagyobb az igény a fogyasztók részéről hasonló piacokra.
– Egy kertészeti nyílt nap volt az első megmozdulásunk, ahol csak a saját árunkat kínáltuk – mondta Vörös Bernadett. – A következőre aztán már más termelőket is meghívtunk a vásárba és nagy sikere volt a rendezvénynek. Azóta már több alkalommal rendeztünk piacot. A Kisalföld Piactér névjegyzékében egyébként ismerős neveket találok, közülük többen is visszatérő árusai a jobaházai piacnak.

A vásárban a méztől kezdve a hústermékeken keresztül a gyógynövényekig, szörpökig sokféle portéka kapható. A fogyasztók keresik, egyre többen jönnek, érdeklődnek és szívesen vásárolnak. A tapasztalatom az egyébként, hogy a termelők szűk földrajzi körben ismerik egymást, összefognak és közösen jönnek. Igazán szoros és szerteágazó együttműködés viszont nincs. A Kisalföld Piactér kezdeményezését azért is tartom jó ötletnek, mert általa szorosabb kapcsolat alakulhat ki az őstermelők között, akiknek végül is a céljaik közösek: megtalálni a fogyasztókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb híd lehet a Kis-Rábán Kapuváron?

Fejleszt a városi hőszolgáltató, folyamatosan veszi fel munkatársait a Kéz-Mű kft., változik a… Tovább olvasom