Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Sokan fürdenek a tiltás ellenére

A kapuvári bányatavakon a tiltó táblák ellenére sokan fürdenek. A szabálysértőket megbüntethetik.
A kánikula beköszöntével nemcsak a kapuvári strand forgalma növekedett többszörösére, de sok, többségében fiatal fürdőző jelent meg a városkörnyéki bányatavaknál is. A már régebben kialakított tavakra – így a kisfaludira vagy a babótira – inkább csak a horgászat jellemző, a helyi egyesületek nem nézik jó szemmel a pecásokat megzavaró fürdőzőket. Az ellenőrök többször járnak arra, figyelnek az engedély nélküli lubickolókra.

Esténként húsznál többen látogatják

A frissen kialakított bányatavak mellett azonban rendszeresen megjelennek a környékbeli fiatalok. Így volt ez a néhány éve megkezdett höveji kavicsbányánál, ahol nyári hétvégéken a fürdőzők létszáma vetekedett a kapuvári termáléval. A tó környékének rendezése és a nagyobb odafigyelés napjainkra megtette hatását. A tulajdonosok szerint mára eltűntek a fürdőzők a tó mellől. Ellentétben a múlt évben megkezdett vitnyédi tóval, ahol a tiltó tábla ellenére ottjártunkkor is többen mártóztak meg az enyhet adó vízben. Információink szerint a napokban húsznál is több esti látogatója volt a bányának.

A vitnyédi H. S. és G. Z. elmondása szerint ha viszonylag ritkán is, de kijárnak ide fürdeni. A veszélyekkel tisztában vannak, éppen ezért fokozatosan szoktatják magukat a hideg vízhez. Annyit megjegyeztek, mindketten biztos úszók, de a fiatalabb korosztálynak nem javasolnák a bányatavi lubickolást.

Az utóbbi években nem volt baleset

Bencsics Zsolt, a Kapuvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta: járőrei többször meglátogatják és a későbbiekben is folyamatosan ellenőrzik a bányatavakat. Az ott engedély nélkül fürdőzőkkel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeznek. Szerencsére az utóbbi években nem történt baleset – mondta az osztályvezető. Hozzátette, a kapuvári kapitányság illetékességi területén lévő önkormányzatok nem jelöltek ki sem folyóvízen, sem tavon fürdőzőhelyet, így a környék egyetlen legális helye a kapuvári strand.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ahol még él az emberség

Hatvanegy éve, 1944 augusztusában Rábakecöl határában lezuhant és felrobbant egy B–24-es amerikai liberátor. Utasai – köztük Irving C. Woods – életüket vesztették. A Kisalföld is beszámolt arról, hogy ötvennégy évvel a tragédia után, 1998-ban Rábakecölbe látogatott a meghalt katona testvéröccse, Joe Woods és felesége,
Kathleene. Tovább olvasom