Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Sokallják a tízmilliót a munkaszervezetre

A kapuvári kistérség legutóbbi ülésén elfogadták a társulás módosított költségvetését és felállították a háromtagú munkaszervezetet.

Megválasztották a két területfejlesztési menedzsert, valamint javaslatot tettek a vidékfejlesztési menedzser személyére.
A Kapuvár és Térsége Kistérség Többcélú Társulása legutóbbi ülésén elfogadták a módosított költségvetést.

Hatvankilenc százalékát felosztják, harmincegy százalék tartalék

Eszerint a költségvetési támogatás valamivel több mint negyvenkilenc és fél millió forint, működési célra átvettek hat és fél milliót, így a kisebb tételekkel együtt közel ötvenhétmillió forintos bevételre számíthatnak a tagtelepülések. A kiadások természetesen megegyeznek a bevétellel, itt azonban már többek által vitatott tételek vannak. Borsodi Tamás címzetes főjegyző elmondta, a támogatás hatvankilenc százalékát felosztják, harmincegy százalék tartalékba kerül. Ez utóbbit a későbbi pályázatok eredményének függvényében használják fel.

Az önálló iroda díjazásával herdálják az adófizetők pénzét?

A kistérség munkaszervezetébe a kapuvári polgármesteri hivatal három dolgozója került, Kovácsné Keskeny Edina, Biczó Kálmán és Kiss Judit. Az önálló iroda vezetője Axnix Ildikó aljegyző lett. A munkaszervezet költségvetése ez év végéig közel tíz és fél millió forint. Ezt a tételt többen kifogásolták. Takács Lajos dénesfai polgármester elmondta, nagyobb vállalkozások egyéves könyvelését ennek töredékéért végzik a könyvelő cégek. „Azzal tisztában vagyok, hogy ezt az összeget – mivel címzett támogatás – csak erre a célra lehet felhasználni, de véleményem szerint az adófizetők pénzét herdálja az állam" – mondta a polgármester. A költségvetést végül elfogadták a jelenlévők.

Új területfejlesztési menedzsereket neveztek ki

A polgármesterek megválasztották a két területfejlesztési menedzsert is: Füzi Boglárka és Tompa Krisztián bérét központi keretből fedezik. Emellett javaslatot tettek a vidékfejlesztési menedzserek személyére is, a lista első helyén Garab Gergely áll.

A polgármesterek egy részének kérésére a tanácskozásokról felvétel készül, egy-egy kazetta költségét a kistérség kifizeti. Döntöttek egy kistérségi lapról is. A Lapcom kft. által kiadott újság még idén három alkalommal jelenik meg a kistérség teljes területén, mintegy tízezer példányban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc pályázó két kapitányi helyre

Kapuvár és Csorna rendőrkapitányi posztjaira nyolc pályázat érkezett. Döntés egy hét múlva. Tovább olvasom