Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Sok megoldatlan ügy Bágyogszováton

Cél: az intézmények felújítása és a pályázatok kihasználása. A bágyogszovátiak bizalmát élvezve októbertől Takács Csaba ülhet a község polgármesteri székében. Céljai közt a települési intézmények felújítása és a pályázatok kihasználása szerepel.
Takács Csaba
Takács Csaba előtt nem ismeretlen az önkormányzati munka, hisz a rendszerváltást követő ciklusban képviselőként tevékenykedett. Az 52 éves technikus tősgyökeres bágyogszováti, lánya és felesége egyaránt pedagógusok, ő pedig annak idején a szövetkezetben dolgozott, később felvásárló lett, majd egy helybeli vállalkozás alkalmazottja volt. A jelöltséget bágyogszovátiak felkérésére vállalta, hosszas gondolkodás után.
Takács Csaba a sikert ismertségének és a falun belüli megbecsülésének tudja be, de azt is érzi, hogy a megszerzett a bizalomért felelősséggel tartozik és tudja, sok a tennivalója.

– Községünkben végéhez közeledik a szennyvízcsatorna-beruházás, utána az utak, járdák, vízelvezetők fokozatos felújítása ró majd nagy terhet az önkormányzatra – tekintett a jövőbe a bágyogszováti polgármester. – Anyagi helyzetünk sajnos nem éppen rózsás, sok befejezetlen beruházás és megoldatlan probléma jutott örökségül az új testületnek. Ennek ellenére megpróbáljuk a településben rejlő tartalékokat megkeresni a fejlesztésekhez, és persze a különböző pályázatokat is igénybe vesszük a beruházásainkhoz.
Takács Csaba a legfontosabbként említette a gondozási központ bővítésének befejezését, az intézményi konyhák fejlesztését és a művelődési ház karbantartását. Ezeken kívül gondot kell fordítani a külterületi utakra, melyben a lakosság segítségére is számít.
– Tudom, hogy az itteniek nem sok tartalékkal rendelkeznek, éppen ezért nagy terheket már nem lehet a vállukra tenni, de például az utak rendbetételénél, vagy környezetünk védelmében bizonyára lesz mód az összefogásra – mondta Takács Csaba. – Szeretném a faluból elszármazottakkal is szorosabbra fűzni a kapcsolatot és bevonni őket terveink végrehajtásába. Természetesen nem mondunk le a munkahelyteremtésről sem, de meggyőződésem, hogy elsősorban Csorna feladata lenne a Rábaköz ilyen jellegű problémáinak megoldása. Mert a befektetők inkább választják a jobb lehetőségekkel rendelkező várost, mint a hozzánk hasonló kistelepüléseket. Persze, ha valaki nálunk kíván beruházni, minden támogatást megadunk, például az adókedvezményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavennék az Arany-iskolát

A csornai önkormányzat élni kíván az Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola… Tovább olvasom