Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Sok gyerek, kevesebb bérleti díj

Jobaházán is egyre apad a lélekszám, jelenleg alig haladja meg az ötszázhetvenet.

Jobaházán üresen álló szolgálati lakásokat kínálnak olyan családoknak, ahol óvodás- és iskoláskorú gyermekek vannak. A bérleti díj a gyermekek számával arányosan csökken.

– Az idén csak egy újszülött lesz a faluban – mondta szomorúan Tóth Mihályné polgármester, noha szerinte a képviselő-testület mindig fontosnak tartotta a település megtartó erejének erősítését. Az idén például 400 ezer forint kamatmentes kölcsönnel támogatják azokat, akik Jobaházán vásárolnak házat vagy építkeznek. Ugyanígy segítik azokat, akik lakást bővítenek vagy felújítanak.

Jobaháza vezetői a kínálkozó lehetőséggel viszont élni szeretnének. A lakosság számának növelése érdekében két üresen álló szolgálati lakást ajánlanak olyan családoknak, ahol óvodás- és iskoláskorú gyerekek vannak. Az egyik gázfűtéses lakásért 18 ezer forint bérleti díjat kérnek, s ez az összeg gyermekenként kétezer forinttal csökkenhet. A másik egyedi fűtésű lakás bérleti díja 8 ezer forint lenne és ez az összeg is kétezer forinttal csökkenne gyermekenként.

Szóba került házhelyek kialakítása is, ám erre nincs pénze az önkormányzatnak.

Tóthné hangsúlyozta: próbálják élhetőbbé, vonzóbbá tenni a falut. Igaz, csak óvodájuk van, az iskoláról Rábatamásival kötöttek intézmény-fenntartói megállapodást. A két település között jó a közlekedés, így az átjárás nem okozhat gondot. A városok közelsége szintén előnye a községnek.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföld Off-road negyedszer

Az immár negyedik, megrendezésre kerülő és lapunk által is támogatott versenyre idén rekordszámú versenyző jelezte érkezését a csermajori iskolában berendezett versenyközpontba. Tovább olvasom