Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Sok az óra vagy kevés az iskolában?

˝A szili iskolában 30 kötelező óra van egy héten. A gyerekek teljesen kifáradnak˝- írta egy szülő portálunknak.Olvasói SMS

A szili iskolában 30 kötelező óra van egy héten. A gyerekek teljesen kifáradnak. Megmondták, ha valaki hiányozni fog a kötelező plusz tesiórákról, akkor igazolatlant kap. A 31. óra ajánlott. Nem sok és leterhelő ez egy hétre? Szülő
– Törvény által előírt óraszámokkal dolgozunk – amelyeket a fenntartó, a szakértő és a szülői munkaközösség jóváhagyott –, mely ötödik és hatodik évfolyamon huszonöt és fél órával számol, hetedik-nyolcadikban huszonkilencet enged. Mivel a heti kettő hittanóra is szerepel a délelőtti órarendben, s felzárkóztató és tehetséggondozó órákat is beiktattunk, ezért tűnnek soknak az órarendben felsoroltak. A hittan és a tehetséggondozó, valamint a felzárkóztató foglalkozások fakultatívak, ezért nem vonatkoznak minden tanulóra. A testnevelés negyedik óráját – ami a kötelező órában szerepel – a hét bármelyik délutánján teljesítheti a gyermek – tudatta Náray Lajosné, a szili Szent István Általános Iskola igazgatója.

Olvasóink írták

 • 4. miracle 2010. szeptember 22. 22:49
  „Nem is tudtam, hogy hittan álnéven valójában kilométereket futottak a gyerekek...”
 • 3. vanessa 2010. szeptember 22. 20:41
  „szép estét!régen tanitás után volt a hittan, most is azt kellene, mert a gyerekeknek kellene a mozgás annyira puhányok a mai fiatalok,hogy 50 métert nem birnak legyalogolni,itt a közelben van a PÁGISZ meglehet nézni hány gyerek tudja lefutni az iskola kört, alig tudnak futni,elvannak fáradva,szülönek is mozgásra kéne biztatni a gyerekét,nem a tv elött vagy a számitogép elött ülni,”
 • 2. miracle 2010. szeptember 22. 19:34
  „Gondolom a leghitelesebb forrásokon alapulnak az adatok:
  "anyuuu, nem akarok holnap suliba menni, fááááradt vagyok"”
 • 1. Goldmund 2010. szeptember 22. 15:13
  „Nekem a ´80-as években ötödikben 25 órám volt, ebből átlagosan heti 2,5 óra testnevelés, és persze nem volt hittan. Tehetséggondozó óra sem volt, de szakkörre pl. én is jártam.
  Ahogy számolom tehát, akkor sem volt kevesebb óra.
  Egyébként a testnevelést nem illik együtt számolni a többivel. A testnevelés órán nem padban ülnek a gyerekek, hanem éppen ellenkezőleg: mozognak, továbbá házi feladat sincs, dolgozatra sem kell tanulni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a ködben: súlyos sérült a 85-ösön

Egy súlyos sérültje van annak a balesetnek, amely a 85-ös főúton történt Vitnyédnél szerda reggel. Tovább olvasom