Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Soboron mégis megáll a vonathelyettesítő

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium ígérete szerint mégiscsak megáll a vonathelyettesítő autóbusz Soboron.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium ígérete szerint mégiscsak megáll a vonathelyettesítő autóbusz Soboron. Miként arról korábban lapunkban beszámoltunk (Vonat nincs, a buszról pedig lemaradnak – Kisalföld, 2007. február 20.), a helybeliek azt nehezményezték, hogy a Csorna–Pápa vasútvonal szünetelése idején közlekedő busz, noha keresztülmegy a falun, nem áll meg. Nemes László sobori polgármester a szaktárcánál kezdeményezte a menetrend módosítását.

– Előbb telefonon, majd elektronikus levélben is megerősítették a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumból, hogy helyt adnak kérésemnek – tájékoztatta a Kisalföldet Nemes László. – Az illetékes közszolgáltatások szervezése főosztály munkatársa jelezte, hogy egyeztetett a Volán szakembereivel és ez alapján nincs akadálya, hogy a busz felvegye a soboriakat. A vonalért felelős Bakony Volán vezérigazgatójával, Bebesi Istvánnal én is beszéltem.

Tájékoztatott, hogy felveszik a menetrendbe Sobort. Mivel egye- lőre csak ideiglenes menetrend áll rendelkezésre, a pontos érkezési és indulási időpontokat egy hónap múlva rögzítik. Érdemes volt tehát küzdeni, hiszen újabb eredményt sikerült elérni. A soboriak eddig is igénybe vették a vonatot, biztos vagyok benne, hogy a helyettesítő autóbusz adta lehetőségeket is kihasználják.
A polgármesteri véleménnyel egyetért a sobori Kovács József is, aki rendszeresen igénybe veszi a tömegközlekedést.

– Természetesen örülök, hogy megáll a vonathelyettesítő busz községünkben. Többen is utaztak a faluból vasúton, de ahhoz át kellett menni a Szany–Rábaszentandrás állomásra. Ezt ki autóval, ki busszal tudta megoldani, most legalább helybe jön a járat. Várjuk, hogy milyen menetrenddel közlekedik majd a busz – jegyezte meg lapunk érdeklődésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Az osztrákok túlléptek minden határt”

A Rába Szövetség rendkívüli elnökségi ülésen dönt arról, miként reagál a szervezet az újabb osztrák Rába-szennyezésre (Úszó olajfolt a Rábán, Kisalföld, 2007. február 24.). Nemes László elnök markáns véleményt fogalmazott meg a Kisalföldnek és egy nemzetközi szintű demonstrációt is kilátásba helyezett. Szerinte az „olajszennyezéssel az osztrákok túlléptek minden határt”. Tovább olvasom