Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Sírokat újíttatnak fel a kutatók Csornán

A Rábaközi Helytörténet-kutatók Társulata a közelmúltban úgy döntött, hogy két, a városhoz kötődő, a helytörténet szempontjából fontos személy síremlékét felújíttatja a Szent Antal-temetőben.
Az egyik Énekes Hugóé, aki a csornai fiúiskola igazgatója, az egyházközség kántora, karnagya volt és 1913-tól 1941-ig dolgozott az intézményben. A másik Szentgyörgyvölgyi Domján Antal 1848–49-es huszár őrmester sírköve lesz. A társulat az önkormányzattal is megállapodott, a 119 ezer forintos költség 60 százalékát a kutatók, míg 40 százalékát a város állja.

Szalay Balázs, a társulat elnöke elmondta: a kivitelezővel szerződést kötöttek, szeptember 15-i határidőben egyeztek meg. „Célunk, hogy a helytörténetileg jelentős emlékeket megőrizzük, továbbadjuk. Ezt a célt szolgálja a két síremlék felújítása is. Korábban a Kisalföldben olvastuk, hogy a Jószív kft. sorra vette az értékes, fontos sírokat. Ezek között szerepelnek az általunk kiválasztottak is" – jegyezte meg Szalay Balázs. Hozzátette: gyűlnek a támogatások a társulatnál, de továbbra is várják a felajánlásokat.

Aki tehát úgy gondolja, hogy segíteni tudja e nemes szándékot anyagilag is, jelezze a kutatók vezetőjénél a szalaybalazs@freemail.hu e-mail címen vagy a 30/284-1584-es telefonszámon. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági est egy kisfiúért Rábacsécsényben

Egy súlyos beteg helyi kisfiú, Csongrádi Bence gyógyulásáért fogtak össze a falubeliek. Tovább olvasom