Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Sínek közé esett a lány, átment fölötte a mozdony Kapuváron

Átment a mozdony egy sínpárok közé esett lány fölött, aki horzsolásokkal úszta meg a rémisztő kalandot.

A rendőrség és a vasúttársaság is vizsgálja a kapuvári állomáson történt balesetet. A Kisalföld úgy tudja, hogy a soproni diák a felette áthaladó mozdony drámai élménye alól nem tud szabadulni, lapunknak sem akart beszélni az esetről.

A minap történt kapuvári esetről a GYSEV Zrt. lapunknak eljuttatott közleményében tudatta: az aznap délután fél hatkor induló sebesvonattal Kapuvárról Sopronba kívánt utazni egy fiatal hölgy. A kapuvári vasútállomás utasforgalmi átjáróján keresztül ment a 3-as vágányról induló sebesvonathoz, amikor jelenleg még vizsgált körülmények között a 2-es vágány mellett a sínpárok közé esett. A rendőrségtől kapott információk szerint a 2-es vágányon állt a mozdony, amikor a fiatal lány a gyalogosoknak kijelölt átkelőn ment a soproni vonat felé.

– Közben a kettesen álló mozdony lassan elindult és a lányt a sínpárok közé lökte – tájékoztatta lapunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

– Ezután a 2-es vágányon alacsony sebességgel közlekedő mozdony elhaladt fölötte, de hozzá nem ért, így emiatt a hölgynek komolyabb fizikális sérülése nem keletkezett – teszi hozzá a vasúttársaság közleménye. Az esés következtében a diák kisebb hámsérüléseket szenvedett. Ruházata, táskája megrongálódott. A lány ezután felszállt a Sopronba induló vonatra, ahol a vasúttársaság jegyvizsgálója többször is felajánlotta neki az elsősegélynyújtást, erre azonban nem tartott igényt. A mozdonyvezető a MÁV-Start Zrt. állományába tartozik, ezért a két vasúttársaság a sértett bevonásával közösen vizsgálja a baleset körülményeit. Az ügyben a rendőrség is eljárást folytat.

Fotónk illusztráció.
Fotónk illusztráció.

A Kisalföld úgy tudja, a 18 éves soproni diáklány intézményének egyik legjobb tanulója, ám az utóbbi hetekben több alkalommal hiányzott az órákról, feltehetően a baleset hatása következtében. Lapunk telefonon kereste meg a Sopronban élő lányt, aki azonban elhárította a nyilatkozatot. Annyit megtudtunk, az esést követően a hölgy összehúzta magát a sínpárok között, így az elhaladó mozdony akadály nélkül áthaladt felette. A lány a másik vonattal Sopronba érve bement a kórházba vizsgálatra.

– Az ügyben a Csornai Rendőrkapitányság folytat eljárást a vasúti közlekedésben gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt – mondta a Kisalföldnek a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Czank Hajnalka.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város egyelőre azt sem tudja, kinek nem akar fizetni

Bírósági döntéssel visszakapta a csornai önkormányzat a jánossomorjai hulladéklerakóban 2002-ben eladott egyharmados tulajdonrészét. Tovább olvasom