Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Sikertelen csatorna- pályázatok

Pásztori–Potyond - A kistelepülések számára kiírt pályázaton próbáltak támogatást szerezni szennyvízcsatornájuk kiépítéséhez a pásztoriak és a potyondiak. Nem jártak sikerrel.

Egyelőre nem épül meg a szennyvízcsatorna-rendszer sem Potyondon, sem Pásztoriban. A két kisközség a 2000 fő alatti települések számára kiírt lehetőséggel próbált élni. A falvak vezetői azonban nem kedvetlenedtek el. Újra pályáznak.

– A vidékfejlesztési minisztérium kiírására pályáztunk – mondta a Kisalföldnek Roncs Gábor, Pásztori polgármestere. – A számítások szerint 120 millió forintba kerül nálunk a rendszer kiépítése. Ehhez 100 milliós támogatást kértünk, a fennmaradó 20 milliót a lakossággal együtt vállaltuk volna. Most ugyan nem nyertünk, de ez nem szegi kedvünket. Januártól ismét keressük a lehetőségeket és pályázunk.

A potyondiak csatornaberuházása 94 millió forintba kerülne. Ebből 14 millió forint önrészt vállalnának a helyiek. Molnár Vilmos polgármester úgy fogalmazott, hogy egyelőre várnak. „Bízunk benne, hogy előbb-utóbb számunkra is kedvező lehetőségek nyílnak. Tudjuk, hogy nehéz helyzetben vagyunk, de a hozzánk hasonló kisközségekben is meg kell oldani ezt a problémát" – tette hozzá. Roncs Gábor még annyit jegyzett meg: értesítést ugyan kaptak az elutasított pályázatról, de indoklást nem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utca a honvéd tanító emlékére

Enese - A település képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött a vasúton túl megnyitott új utca… Tovább olvasom