Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Sikeres lóbarátok

Kapuvár - A Kapuvári Lóbarátok Köre második alkalommal rendezte meg hagyományos lovasnapját az elmúlt hét végén. A valamivel több mint egy éve alakult szervezetről Axnix Imre titkár és Sipőcz Péter vezetőségi tag beszélt lapunknak.

A Kapuvári Lóbarátok Körét tavaly júniusban civil kezdeményezéssel alapította huszonkilenc állatbarát, a tizenkét tagú elnökséget Lengyel Ferenc vezeti. (A tagság napjainkra negyvenötre bővült.) A lelkes kapuvári lovasok az Anna-napi Vigasságok keretén belül másodszor rendeztek fogathajtó és hátas ügyességi versenyeket. A megmérettetésre harmincegy fogat nevezett és hajtott végig a Bem utcai Medosz-pályán, amelyet a lovasok használnak az önkormányzattal kötött megállapodás szerint 2010-ig.
A lovasok nemrégiben csatlakoztak a Kapuvári Sportegyesülethez (KSE). A hét végi rendezvényen Licskai József, a KSE elnöke úgy fogalmazott, előremutató lépés lehet mások számára is az, amikor az egyesület újabb tagokkal bővül. Természetesen, ahogy kiderült, a lóbarátok megőrzik függetlenségüket, a jövőben is önállóan működnek és gazdálkodnak, szervezik a versenyeket és támogatókat gyűjtenek. Utóbbiakról a titkár elmondta, a lovasnapot közel száz vállalkozás és magánszemély segítette felajánlásával, amelynek köszönhetően a fődíjakon kívül több különdíjat is kiosztottak, valamint értékes tombolatárgyakat sorsoltak a kapuváriak között.
A versenyek mellett néhány hagyomány felelevenítésén is dolgoznak a lóbarátok. Húsvét előtt a Csíksomlyóra tartó feltámadási keresztet kísérték végig a fogatok a városon, nemrégiben pedig a bérmálásra érkező püspököt fogadták a lovasok a város határában és egészen a Szent Anna-templomig kocsikáztatták Isten szolgáját. A tervek között szerepel, hogy igyekeznek bekapcsolódni a város idegenforgalmába, hiszen egy-egy kocsikázás a Hanságba remek túrának ígérkezik.

Eredmények
Egyes fogat: 1. hely: Nagy István.
Kettes fogat 
- profi: 1. hely: Karsay Anna (Farád);
- amatőr: 1. hely: Lengyel Ferenc (Kapuvár).
Póni kettes fogat: 1. hely: ifj. Karsay Sándor (Farád).
Négyes fogat: 1. hely: Karsay Sándor (Farád).
Hátas ügyességi verseny:
- ifjúsági: 1. hely: Takács Eszter (Kapuvár);
- felnőtt: 1. hely: Csizmazia Ferenc (Jobaháza).

Ivánkovics József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeférhetetlenség miatt lemondott a képviselő

Csorna - Új állást kapott, ezért lemondott mandátumáról egy csornai önkormányzati képviselő. Döntése… Tovább olvasom