Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Sikeres az első Ki mit tud?

A hétvégén rendezték meg az I. Csornai Ki mit tud? döntőjét. A döntőbe huszonhat versenyző jut be.
Kattintson a képre >>
A hagyományteremtő szándékú kezdeményezésre harminckilenc versenyző nevezett, közülük az elődöntők után huszonhatan maradtak talpon. A szereplők a csornai művelődési házban vers és próza, hangszerszóló, zenei együttesek, ének, illetve tánc kategóriákban mérték össze tudásukat. A rendezvény sztárvendége és a zsűri egyik tagja Dukai Regina énekesnő volt, aki dalaival szórakoztatta az érdeklődőket.

A legnagyobb sikert mindenképpen Szabó András Roland aratta. A bősárkányi kisfiú látássérült, korábban a Kisalföldben is bemutatkozott olvasóinknak (2005. január 22.). A Ki mit tud?-on Máté Péter dalait énekelte el. A Hosszú, hosszú évek kezdetű sláger, noha eredetileg a szerelemről szól, András előadásában egész más értelmet kapott. Előadásmódja is lenyűgöző volt, méltán kapta meg az első díjat, Dukai Regina, illetve a zsűri különdíját, és az egyik helyi vállalkozás által felajánlott ajándékot is.

Tánc kategóriában első helyezést ért el a Nagy Krisztina és Gulyás Annamária duó, hastáncot adtak elő. Hangszerszólóban Vadas Nagy Róbert bizonyult legjobbnak, a pásztori fiú hegedűn játszik. Vers és prózában a zsűri Erős Valentin meséjét értékelte legjobbnak, aki a csornai Széchenyi-iskola másodikos tanulója. A zenei együttesek között a Széchenyi-iskola Kiscsiribiri zenekara kapta a legtöbb pontot.
Abdai Imre önkormányzati képviselő, a Ki mit tud? ötletgazdája a rendezvény végén elmondta: színvonalas előadásokat láthatott a szépszámú közönség.

„Annak ellenére, hogy közel három órán keresztül tartott a verseny, a nézők végig élvezték a produkciókat. Meglepően sok támogató állt mellénk, akik a díjakat felajánlották, külön köszönet jár a Csornai Nőegyletnek, akik a szervezésben aktívan közreműködtek. Úgy néz ki, hogy van igény a Ki mit tud?-ra, ezért ha nem is évenként, de ezután rendszeresen megrendezzük a tehetségkutatót" – jegyezte meg Abdai Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vízdíj marad, a csatorna drágul

Nem döntött a szemétszállítás díjának emeléséről csütörtöki ülésén a csornai képviselő-testület. Az új árról újra egyeztetnek a Rekultívval. Többet kell viszont fizetni a szennyvízelvezetésért, ugyanakkor az ivóvízdíj nem változik. Tovább olvasom